Daudzbērnu ģimeņu bērni no 2020. gada reģionālajos pasažieru pārvadājumos vairs nevarēs izmantot vecākiem izsniegto "3+ Ģimenes karti" un braukšanas maksas atlaides saņemšanai būs jāuzrāda sava karte, sacīja Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš.

Lai saņemtu braukšanas maksas atvieglojumu, braucot reģionālā maršruta autobusā vai vilcienā, daudzbērnu ģimenes loceklim ir jāuzrāda "3+ Ģimenes karti" kopā ar pasi, ID karti vai attiecīgi skolēna vai studenta apliecību.

Pašreiz skolēniem un studentiem līdz 24 gadu vecumam ir iespēja uzrādīt arī vecāku "3+ Ģimenes karti", ja tajā ir norādīts attiecīgās personas vārds un uzvārds, taču, ņemot vērā Ministra kabineta noteikumus par valsts atbalsta programmas "Latvijas Goda ģimenes apliecība "3+ Ģimenes karte"" īstenošanas kārtību, no 2020. gada skolēniem un studentiem līdz 24 gadu vecumam būs nepieciešams uzrādīt savu personalizēto "3+ Ģimenes karti".

Tādējādi Autotransporta direkcija aicina daudzbērnu ģimeņu vecākus savlaicīgi vērsties Sabiedrības integrācijas fondā (SIF) un pasūtīt "3+ Ģimenes karti" saviem bērniem. Pieteikties kartei ir iespējams mājaslapā godagimene.lv vai mobilajā lietotnē "3+ karte". Tās izgatavošanas laiks ir līdz 45 dienām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: