Turpinot projekta “Ventspils Augstskolas STEM mācību programmu modernizācija” īstenošanu, veikti remontdarbi deviņās Ventspils Augstskolas auditorijās, kā arī iegādātas ergonomiskas mēbeles, datortehnika un multivides iekārtas.

Remontdarbi veikti sešās auditorijās, kuras atrodas vecākajā augstskolas korpusā – A korpusā, kā arī divās B korpusa auditorijās.

Attīstot laboratorijas un uzlabojot auditoriju infrastruktūru, C korpusā ir izveidota mākoņdatošanas laboratorija ar 16 darba vietām un serveru komplektu. Šajā auditorijā Informācijas tehnoloģiju fakultātes studenti varēs apgūt dažādas virtualizācijas un mākoņdatošanas tehnoloģijas, piemēram, būvēt augstas pieejamības klasterus vai virtuālo mašīnu spietus.

Projekta finansējums ir devis iespēju atjaunot arī augstskolas serveru infrastruktūru, kas ļaus ieviest attālinātās darba vides - studenti un pasniedzēji varēs piekļūt saviem datiem un programmām gan no augstskolas, gan jebkuras citas vietas.

Auditorijās veikta logu, palodžu un durvju nomaiņa, sienu un griestu krāsošana, linoleja ieklāšana, elektrotīklu nomaiņa un vājstrāvas tīklu ierīkošana, žalūziju uzstādīšana. Studentiem auditorijās tagad būs pieejamas jaunas un ergonomiskas mēbeles – galdi un krēsli. Docētājiem auditorijās ir uzstādīti ergonomiski galdi, kuriem ir iespējams regulēt augstumu. Pateicoties projekta finansējumam, auditorijas ir aprīkotas arī ar jauniem datoriem, monitoriem, kā arī ir uzstādītas multivides iekārtas – LED ekrāni, interaktīvās tāfeles, skaļruņi un multimediju projektori.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: