No sestdienas darbu atsācis slēpošanas kalns Lemberga hūte, kurā tagad pieejamas visas trases un kuru pirmajās dienās apmeklējuši vairāk nekā 3000 interesentu.

Pirmajā dienā apmeklētājiem bija pieejama iesācēju trase, kameršļūkšanas trase un bērnu kalniņš, bet svētdien darbojās arī centrālais pacēlājs un slēpošanas trase visā garumā. Ziemas prieki uz kalna sezonas pirmajās divās dienās bijuši ļoti iecienīti – kalnā pabijuši vairāk kā 3000 apmeklētāji un pārdoti 940 maksas pakalpojumi.

Lai arī pēdējās dienās arī Ventspilī krietni snidzis, turpināta arī mākslīgā sniega gatavošana, lai varētu atvērt arī distanču slēpošanas trasi. Tā apmelētājiem būs atvērta no šīs trešdienas pulksten 15. Futbola/frisbija laukuma teritorijā ierīkots apmēram 350 m garš aplis distanču slēpošanai. Slēpošanas aplī būs izveidotas pēdas slēpošanai klasiskajā un slidsolī, būs nodrošināts arī apgaismojums vakara tumšajās stundās. Slēpošanas kalna Lemberga hūte inventāra nomā pieejams arī inventārs distanču slēpošanai.

Bērnu kalniņš Lemberga hūtē mazajiem apmeklētājiem joprojām pieejams bez maksas, bet noteikumi nosaka, ka tajā drīkst vizināties tikai ar slēpošanas kalna nodrošinātajām plastmasas ragaviņām. Šādi noteikumi paredzēti drošības apsvērumu dēļ – pirmkārt, pieejamo ragaviņu skaits regulē vienlaicīgi uz kalniņa esošo apmeklētāju daudzumu un otrkārt, samazina iespēju gūt traumas no smagākām un lielākām ragavām, piemēram, ar dzelzs sliecēm. Lemberga hūtē bez maksas ir pieejamas 40 vieglas plastmasas ragaviņas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: