Latvijas skolu čempionātā frisbijā otro gadu pēc kārtas gan meiteņu, gan zēnu grupā triumfēja 4. vidusskolas komandas, šādu dubultuzvaru izcīnot jau ceturto reizi.

Latvijas jaunatnes čempionāts, kurā par godalgām cīnās dažādu mācību iestāžu audzēkņi, pirmo reizi tika aizvadīts 2009. gadā, bet jau trešajā no tiem džekpotu paņēma Ventspils 4. vidusskola, uzvarot gan meiteņu, gan zēnu grupā. Tas pats izdevās arī 2014. gadā un pērn, turklāt jau pēc gada sanācis atkārtot panākumu.

Uzreiz gan jāsaka, ka konkurence šoreiz bija krietni vien mazāka, jo pērn spēlēja septiņas meiteņu un sešas zēnu komandas, bet šoreiz abās bija pa četrām vienībām – Ventspils 4., 6. vidusskola un tehnikums, kā arī Ogres 1. vidusskola. Tiesa, uzvaras tāpat neviens nedāvināja, turklāt ierindā bija abu grupu iepriekšējo gadu finālisti. 4. vidusskolas komandām priekšsacīkstēs izdevās tikt pie trim uzvarām, bet pa divām tika sestās vienībām. Līdz ar to meiteņu grupā bija tieši tāds pats fināls kā iepriekšējā gadā un arī iznākums faktiski bija tāds pats. Lai gan 6. vidusskolas meitenes sāncenses tālu neatlaida, ceturtās nosargāja pārsvaru līdz pat mača beigām, svinot uzvaru ar 11:9, tiesa, sestās vēlāk saņēma īpašo spēles gara balvu. Čempioņu komandā spēlēja Kristīne Lazdāne, kura otro gadu pēc kārtas saņēma arī vērtīgākās spēlētājas balvu, Adelīna Grigāne, Nikola Nelma, Monta Vēze, Marija Puhtajeviča, Ieva Ksenija Mihelsone un Ieva Zalcmane. Bronza aizceļoja pie Ogres meitenēm, kas mazajā finālā pieveica tehnikuma komandu ar 11:2.

Zēnu finālā pirmoreiz tikās divas Ventspils komandas, bet īstas intrigas šajā cīņā tomēr nebija. Esošie čempioni ceturtie svinēja drošu uzvaru ar 11:2, tā arī Latvijas jaunatnes čempionātā triumfējot otro gadu pēc kārtas. Komandā spēlēja Jānis Zalcmanis, Alens Vimba, Reinis Kārlis Grundulis, Klāvs Vīksna, Niks Dusalijevs, Andžejs Ralfs Mihelsons, Jānis Jurkovskis, Eliass Kalniņš un Niks Jansons. Abas 4. vidusskolas komandas gatavoja skolotāja Anete Riekstiņa. Zēnu grupā vērtīgākā spēlētāja balvu saņēma 6. vidusskolas spēlētājs Kristers Blūmentāls. Jāpiebilst, ka īsi pirms gadumijas 4. vidusskola pēc četru gadu pauzes atguva čempiones titulu arī jauktajā grupā.

Savukārt Ventspils frisbija kluba komanda nedaudz agrāk Salaspilī veiksmīgi startēja Baltijas frisbija kausa izcīņā. Klubs pirmo dienu aizvadīja bez zaudējumiem, izcīnot četras uzvaras pret mājinieku, Igaunijas, Zviedrijas un Krievijas komandām un nonākot pusfinālā. Tajā pretī nāca ukraiņu E-Emotion, ko izdevās pieveikt ar 11:8 un iekļūt finālā, tā izpildot minimālo plānu šim turnīram. Mačā par Baltijas troni pretī nāca iepriekšējo četru gadu čempione komanda Salaspils WT, kuru priekšsacīkstēs bija izdevies pieveikt ar 9:8. Atkārtot šādu panākumu tomēr nesanāca – zaudējums ar 10:15 un Baltijas sudrabs. Komandā spēlēja Ģirts Zaķis (kapteinis), Mārcis Skudra, Edmunds Semjonovs, Roberts Dūdiņš, Ričards Racins, Edgars Būdiņš, Mārtiņš Saulīte, Gints Mucenieks, Roberts Razminovičs un Aleksandrs Ivanovs. Iekštelpu sezonā, kurā šoreiz ventspilniekus nomocījušas traumas, vēl priekšā Frisbija līgas pēdējais posms un Latvijas čempionāts, uz ko Ventspils komanda koncentrējas visvairāk.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: