Par ilgstošu un sekmīgu sadarbību Valsts policijas apbalvojumu vakar saņēma Ventspils pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Arājs.

Apbalvojumu Arājam pasniedza Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieks Indulis Blīgzna un pārvaldes Kārtības policijas biroja priekšnieks Gints Ešenvalds.
Pasniedzot apbalvojumu Blīgzna pastāstīja, ka VP šomēnes atzīmē 100 gadu jubileju, tādēļ ierobežotā skaitā ir izdota jubilejas goda zīme Latvijas Valsts policijai 100. Ar to tiek apbalvoti labākie darbinieki, kā arī paši labākie sadarbības partneri. «Un, protams, Ventspils pašvaldības policija ir viens no pašiem labākajiem mūsu sadarbības partneriem! Novēlu veiksmi un izturību, un, lai mūsu sadarbība arī turpmāk notiek tādā pašā līmenī,» sacīja Blīgzna.

Blīgzna Ventas Balsij norāda, ka ņemot vērā VP Ventspils iecirkņa bēdīgo situāciju ar kadru trūkumu, pašvaldības policijas esamība un atbalsts Ventspilī ir ārkārtīgi būtisks. Sadarbība notiek jau kopš pašiem Ventspils pašvaldības policijas izveides pirmssākumiem 1992. gadā. «Pašvaldības policijas rīcībā ir spēcīgs patruļdienests, kas kopā ar VP patruļdienestu veicina sabiedriskās kārtības nodrošināšanu vietējiem iedzīvotājiem un ciemiņiem,» uzsvēra Blīgzna. Tikmēr Ešenvalds piebilda, ka jau nākamajā gadā VP centīsies pēc iespējas vairāk policijas darbiniekus no kabinetiem pārvietot uz ielas, lai viņi kļūtu pieejamāki sabiedrībai un VP būtu spējīga ātri reaģēt uz izsaukumiem, it īpaši novadā, jo pilsētā jau darbojas spēcīgā pašvaldības policija.

Valsts policijas simtgades apbalvojumi Kurzemē kopumā pasniegti 11 sadarbības partneriem, tostarp vēl vienam ventspilniekam – VID Muitas pārvaldes Kurzemes Muitas kontroles punkta daļas vadītājam Dainim Pagilam.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -2
    Ivars Jansons 20.12.2018, 18:01:30

    Kāpēc izdzēsa visus komentārus par brašo pašvaldības policijas priekšnieku? Lai pastāsta par Domes autoparku, par šoferīšiem, par benzīna naudiņām, par attieksmi pret Ventspils pensionāriem, kuri nāk meklēt uz Domi patiesību.

  • -1
    Mortīcija 20.12.2018, 18:12:10

    Nez,cik no tiem 60 policistiem,kas skaitās štatos,ir reāli likumsargi un cik - domes vadības personiskie šoferi,kuri sa;nem algu kā policisti?

  • 0
    Egils Liepins 21.12.2018, 01:30:47

    Tāds tādam pateicas un vēl viens otru ar medaļām apbalvo.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: