Hokeja kluba Venta 2002 valde oktobrī vērsās ar vēstuli dažādās Latvijas institūcijās un organizācijās, tajā skaitā arī Ministru kabinetā, izklāstot savu redzējumu par hokeja attīstību un atbalstu Ventspilī. Pilsētas pašvaldība saņēmusi Ministru prezidenta Māra Kučinska uzdevumā sagatavoto Izglītības un zinātnes ministra atbildes vēstuli.

Atbildes vēstulē IZM informējusi, ka Ventspils pilsētas pašvaldība nodrošina finansējumu ne tikai pašvaldības Sporta skolai Spars, bet atbalsta arī sporta klubus, kurus nodibinājušas privātpersonas. IZM skaidro, ka hokeja kluba Venta 2002 darbības nodrošināšanai ir iespēja saņemt valsts budžeta līdzekļus ar Latvijas Hokeja federācijas starpniecību, ja klubs ir šīs federācijas biedrs un federācijai ir programma šādu mērķu atbalstam.

Vienlaikus IZM norāda uz faktu, ka Venta 2002 nav akreditēta profesionālās ievirzes sporta izglītības iestāde, un tādēļ tam MK noteikumos noteiktā kārtībā nav tiesības pretendēt uz valsts līdzfinansējumu profesionālās ievirzes sporta izglītības programmu īstenošanai.

Attiecībā uz valsts atbalstu olimpisko centru darbībai, vēstulē norādīts, ka valsts budžeta līdzekļi Olimpiskā centra Ventspils darbības nodrošināšanai netiek piešķirti. Ņemot vērā šādas dotācijas neesamību, šobrīd nav iespējams ietekmēt (t.i. daļēji atslogot) olimpisko centru sniegto pakalpojumu izmaksas sporta klubiem.

Salīdzinot finansējuma apjomu uz vienu bērnu akreditētās profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādēs, ministrijai nav pamata uzskatīt, ka hokeja klubam Venta 2002 sniegtais finansiālais atbalsts būtu diskriminējošs un apdraudētu hokeja sporta veida attīstību Ventspilī. IZM ministrs norāda, ka sporta kluba vadības pārziņā ir kluba darbības un kluba dalībnieku skaita pieauguma plānošana atbilstoši finansiālajām un treniņu darba organizēšanas iespējām.

Ar pilnu vēstules tekstu var iepazīties ŠEIT

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: