Ja vēlamies, lai grāmata būtu draugs visu mūžu, draudzēties jāsāk no agras bērnības. Uzrunājot mazus un lielus lasīt gribētājus, Ventspils bibliotēka aktīvi organizē dažādus lasīšanas veicināšanas pasākumus un iesaistās projektos, kurus koordinē Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Bērnu literatūras centrs, LNB Atbalsta biedrība, grāmatu apgāds Liels un mazs.

Populārāko programmu skaitā minama Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija, kas darbojas jau vairāk nekā desmit gadus. Tā ir interesanta ar to, ka grāmatas lasa un vērtē visa ģimene. Īpaši aicinām lasīšanas veicināšanas programmā iesaistīties vīriešus – tēvus, lielos brāļus, vectēvus un krusttēvus.

Ļoti atzinīgi tiek vērtēta lasīšanas veicināšanas programma 3–4 gadus veciem bērniem Grāmatu starts. Pūcīšu skola. Bērnu un Pārventas bibliotēkas topošie lasītāji un viņu vecāki jau ceturto sezonu reizi mēnesī apmeklē bibliotēku un piedalās nodarbībās. Galvenais uzdevums – iepazīstināt mazuļus ar bibliotēku, tās pakalpojumiem un grāmatām. Šoruden, septembrī, Bērnu bibliotēkā par Pūcīšu skolas apmeklētājiem kļuva 25 bērni, bet Pārventas bibliotēkā – 20 bērnu. Pūcīšu skolas noslēguma pasākums notiks janvārī. Mazie pūčulēni kļūst par bibliotēkas lasītājiem un arī turpmāk labprāt apmeklē bibliotēku.

Projektā Mūsu mazā bibliotēka piedalās pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi. Bibliotēkas darbinieki dodas uz bērnudārziem, kur kopā ar bērniem lasa grāmatiņas, pārrunā izlasīto, mēģina to attēlot.

Pārventas bibliotēka pagājušā gada septembrī iekļāvās Nacionālajās skaļās lasīšanas sacensībās 5. un 6. klases skolēniem, iesaistot projektā Ventspils un novada skolu audzēkņus.

Bērnu bibliotēka reizi mēnesī jaunākā skolas vecuma bērnus aicina piedalīties kanisterapijas nodarbībās un apgūt lasītprasmi kopā ar sunīšiem, bet katru nedēļu Bērnu un Pārventas bibliotēkā notiek radošās darbnīcas bērniem.

Bērnu bibliotēkā reizi mēnesī, sestdienās, norisinās Ģimeņu rīti, savukārt Pārventas bibliotēkā jaunos lasītājus un viņu vecākus, lai kopīgi palasītu un radoši padarbotos, gaida Burtu meitiņa.

Ventspils bibliotēka ar lekcijām vecākiem piedalās programmas Ventspils – mazulim draudzīga pilsēta īstenošanā. Šogad notikušas astoņas lekcijas, vispopulārākās ir psiholoģes Diānas Zandes nodarbības. Lekciju laikā ar līdzpaņemtajiem mazuļiem darbojas Bērnu bibliotēkas darbinieki.

Par visiem Ventspils bibliotēkas pasākumiem informācija iegūstama tīmekļa vietnē biblioteka.ventspils.lv un Ventspils bibliotēkas sociālo tīklu kontos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: