22. decembrī plkst. 12 ikviens tiek ielūgts uz ikgadējo Labdarības skrējienu Ventspilī, Piedzīvojumu parkā. Pasākuma mērķis ir palīdzēt smagi slimiem bērniem - šoreiz pat diviem mazajiem ventspilniekiem - un popularizēt aktīvu dzīvesveidu.

Pagājušajā gadā līdzīgā skrējienā mazajam ventspilniekam Tomam saziedoja 1006,71 eiro, kas zēnam palīdzējām tikt pie tik nepieciešamā koriģējošā krēsla, automašīnas sēdeklīša un rehabilitācijas procedūrām. Šī gada Labdarības skrējiena iegūtie līdzekļi tiks ziedoti diviem ventspilniekiem – Biedrībai Matisons Runner’s Club sadarbībā ar atbalsta centru ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām Cimdiņš iecerēts savākt līdzekļus, kas sniegs iespēju palīdzēt 7 mēnešus vecajam Saverio un 3 gadus vecajai Karolīnai.

Šī ir tā reize, kad trasi 3,8 km garumā ir iespējams noskriet, notipināt, nonūjot vai vienkārši iziet, tādēļ pasākumā aicināti piedalīties dažāda vecuma un fiziskās sagatavotības cilvēki, kas vēlas un ir gatavi palīdzēt. Pasākumā būs arī svētku dziesmas, pirparkūkas, silta tēja un tikšanās ar Ziemassvētku vecīti.

Saverio ir 7 mēnešus vecs puisītis, kurš nolēma pretoties dabas likumiem un ierasties stipri agrāk nekā paredzēts (27. nedēļā). Viņa dzīves sākums bija cīņa un viņam izdevās pārvarēt daudzas grūtības un būt tādam kāds viņš ir – mazs, mīļš puisītis ar nepieciešamību pēc pastiprinātas mīlestības un aprūpes. Puisītim ir smagi, multipli (gan centrālās nervu sistēmas, gan dažādu orgānu sistēmas funkciju) veselības traucējumi.

Mazajam zēnam ikdienā nepieciešama regulāra un daudzveidīga sociāla, medicīniska un pedagoģiska rehabilitācija – īpaši fizioterapijas (Bobota) nodarbības. Psihomotorās attīstības veicināšanai, ņemot vērā veselības stāvokli, ir vajadzīgs nepārtraukti atrasties nedaudz slīpā pozīcijā, tādēļ ir nepieciešams speciāls ķīlis ar saitēm, kas palīdzēs mazajam Saverio ikdienā. Tomēr bez līdzcilvēku palīdzības vecāki nevar atļauties ķīļa iegādi.

Karolīna ir 3 gadus veca ļoti jauka, visu mīlēta un gudra meitene, kura ir izgājusi garu un mokošu ceļu līdz diagnozes noteikšanai un kura vēlas būt starp vienaudžiem – mācīties, spēlēties un kopā izaugt ar tiem. Meitenei ir iedzimta gūžas locītavas pataloģija, kuras dēļ kavēta fiziskā attīstība, kā arī psihomotorās attīstības aizture. Karolīnas straujākai atveseļošanās procesam nepieciešami speciāli ortopēdiskie apavi, kas palīdzēs viņai staigāt un speciāls orto komplekts, kas spēcina pēdu muskulatūras stimulāciju un asinsrites uzlabošanos pēdās.

Tomēr bez līdzcilvēku atbalsta šīs savus bērniņus mīlošās ģimenes nevar atļauties tik nepieciešamo palīgierīču iegādi. Tāpēc Labdarības skrējienā visa saziedotā dalības maksa tiks novirzīta kā ziedojums šīm abām stiprajām ģimenēm šo palīgierīču iegādei un rehabilitācijai.

Labdarības skrējiena starta un finiša vieta ir Ventspils Piedzīvojumu parks. Trase vedīs pa veloceliņu no Saules ielas uz Vasarnīcu ielu līdz bānīša sliedēm un pa izveidoto pastaigas celiņu gar sliedēm atpakaļ uz Piedzīvojumu parku. Pēc skrējiena ikviens saņems piemiņas balviņu.

Pasākuma norises plāns:
11:00 reģistrēšanās skrējienam;
11:30 muzikāls priekšnesums no Edītes Štrausas un Valta Lasmaņa;
11:55 pasākumu organizatoru uzruna un skrējiena atklāšana;
Pēc skrējiena: piemiņas pateicība katram dalībniekam, tikšanās ar Ziemassvētku vecīti, silta tēja, mandarīni, piparkūkas u.c.

Pasākumā aicināti piedalīties visi Ventspils iedzīvotāji un viesi, kuri grib palīdzēt un atbalstīt Saverio un Karolīnu, veicot ziedojumu pasākuma laikā. Šis ir brīvprātīgs ziedojums un katrs pats izvēlas tā summu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: