No 12. decembra satiksmei abos virzienos atkal atvērta Kurzemes iela visā pārbūves posmā no Mazās Kurzemes līdz Embūtes ielai Ventspilī. Remontdarbi noslēgti arī šogad vērienīgu pārbūvi piedzīvojušajā Kuldīgas ielas posmā no Tērauda līdz Jēkaba ielai.

Kopš augusta beigām satiksme Kurzemes ielā, kas aizved līdz A10 autoceļam Rīga-Ventspils, vairākos posmos bija daļēji ierobežota remontdarbu dēļ. Lai gan visi remontdarbi vēl nav pabeigti, ielas braucamās daļas pārbūve atsāksies pavasarī, tāpēc no 12. decembra uz laiku satiksme atkal atvērta abos virzienos. Remontdarbi šajā posmā pilnībā noslēgsies 2019. gadā.

2,4 kilometrus garajā Kurzemes ielas posmā no Mazās Kurzemes līdz Embūtes ielai veikta pilna seguma konstrukcijas pārbūve, tostarp lietus ūdens kanalizācijas sistēmas un apgaismojuma pārbūve. Tiks arī uzstādītas arī jaunas ceļa zīmes, jauni, pārskatāmāki elektroniskie informācijas tablo par automašīnas svara un ātruma mērījumu, kā arī atsevišķs gaisa temperatūras un vēja ātruma mērījuma tablo. Tāpat tiks veikti arī labiekārtošanas darbi, kas ietvers apzaļumošanas darbus un jaunu koku stādīšanu.

Līgums par Kurzemes ielas izbūvi noslēgts ar atklātā konkursa uzvarētāju SIA VIA par 3,26 miljoniem eiro. Saskaņā ar līgumu ielu būvniecība jāpabeidz sešu mēnešu laikā, neskaitot tehnoloģisko pārtraukumu ziemas aukstajos mēnešos.

Kuldīgas iela ir viena no stratēģiski svarīgākajām Ventspils ielām, kas vienlaikus ir arī pievedceļš Ventspils ostai. Pārbūves laikā 554 metru garajā posmā savu laiku nokalpojušais asfalta segums nomainīts pret betona bruģa segumu. No satiksmes drošības viedokļa īpaši svarīgi ir tas, ka tagad šajā ielas posmā izbūvētas ietves, kā arī ielas apgaismojums. Tāpat arī izbūvēta lietus ūdens novadīšanas sistēma un aizbērti ielas malās esošie grāvji.

Pašvaldības SIA “ŪDEKA” visā remontējamajā posmā izbūvēja centralizēto ūdensvadu. Ielas pārbūvi veica Pašvaldības SIA Ventspils labiekārtošanas kombināts par kopējo summu 709 tūkstošu eiro apmērā.

Kurzemes un Kuldīgas ielas pārbūve ir viens no objektiem, ko Ventspils brīvostas pārvalde veic 2018. gadā, īstenojot pievedceļu attīstības projektu. Būvdarbi šogad noritēja Dzintaru, Maskavas un Zvaigžņu ielā, tika izbūvēts jauns pievedceļš Dienvidu molam 5, Rāvas iela un Apļa iela. Būvdarbi turpinās Durbes un Ostas ielās, kas, tāpat kā Kurzemes ielā, noslēgsies 2019. gadā.

Līdz 2022. gadam Ventspilī paredzēta 19 pievedceļu posmu gandrīz 13 kilometru garumā atjaunošana vai izbūve. 85% no pievedceļu attīstības projekta attiecināmajām izmaksām sedz Eiropas Savienības Kohēzijas fonds.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Ivetts 12.12.2018, 16:52:45

    Smuki

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: