Negadījumam ar jahtu Sampo, kas uzskrēja uz sēkļa, ir turpinājums. Redakcija diemžēl to uzzināja nevis no policijas, bet no aculieciniekiem, tiekot arī pie visai interesanta video.

Vienā no iepriekšējiem laikraksta numuriem Ventas Balss rakstīja par negadījuma ar jahtu Sampo, kuru svētdien, 2. septembrī, krasta apsardzes glābšanas kuģim KA-14 Astra vajadzēja nocelt no sēkļa. Jahtas īpašnieks sūdzējās, ka kuģi bez atļaujas paņēmis viņa draugs un ka uz jahtas klāja ir gājis jautri ar alkohola lietošanu. Tomēr Valsts policijas pārstāve Signe Šteinberga apgalvo, ka jahtas vadītājs nebija lietojis alkoholu, bet administratīvā lietvedība ir ierosināta saistībā ar to, ka viņam nebija atbilstošu izklaides kuģa vadīšanas tiesību.

Pēc publikācijas Ventas Balsī par notikušo redakcijas rīcībā nonāca video, kas, maigi izsakoties, ievieš zināmas korekcijas Valsts policijas Kurzemes reģionālās pārvaldes ziņojumā. Video ļauj apgalvot, ka kompānija, kas ar jahtu izgāja jūrā, ir labi uzjautrinājusies. Balss kadrā kādam vēsta, ka jahta jau ir jūrā, ka uz jahtas ir daudz alkohola un ir iespēja uzpīpēt zālīti. Turklāt aculiecinieki redakcijai pastāstīja, ka jahtas vadītājs ir bēdzis no policijas. Par to Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Signe Šteinberga ir noklusējusi. Redakcija vēlreiz vērsās Valsts policijas reģionālajā pārvaldē, lai saņemtu skaidrojumu.

Ziņojumā, kuru saņēmām 6. septembrī, Signe Šteinberga informē: «Pie aizturēšanas vīrietim, kurš vadīja transportlīdzekli, tika veikta alkohola pārbaude, kas apliecināja, ka viņš nav bijis alkoholisko dzērienu ietekmē. Pēc tam vīrietis tika vests uz ārstniecības iestādē, lai veiktu pārbaudes par iespējamu atrašanos citu apreibinošo vielu ietekmē, un tad viņš aizbēga no policijas.» Par šo faktu ir uzsākta dienesta pārbaude.

Kā policisti varēja palaist pārkāpēju? Ventasbalss.lv portālā lietotājs andora apgalvo, ka viņš ir redzējis notiekošo un pat uzņēmis video. «Ka var melot veda uz ekspertizi bet sis izleca no masinas un aizlaidas ko tie musu policisti var nokert (...) par zogu pat nevar parlekt (..) viens leca un pistole izkrita...» raksta andora savā komentārā pie raksta par notikumu ar jahtu Sampo (tekstā saglabāta komentāra ortogrāfija).

Signe Šteinberga apstiprināja, ka policisti tā arī nav notvēruši bēgli un attiecīgi nav veikuši viņam ekspertīzi, lai noteiktu, vai viņa organismā bijušas apdullinošās vielas. «Pēc aizbēgšanas policija uzsāka meklēšanas darbus, kas diemžēl nevainagojās panākumiem. Līdz ar to vairs nebija un nav pierādāms fakts par to, vai vīrietis notikuma brīdī ir atradies apreibinošo vielu ietekmē.

Viņam piemērots sods par t/l vadīšanu bez vadītāja apliecības, kas noteiktā kārtībā nav iegūta,» uz redakcijas papildu jautājumiem atbildēja Šteinberga. Viņa piekrīt, ka no policijas aizbēgušā vīrieša rīcība ir nelikumīga. Tomēr ne saistībā ar nepakļaušanos policijai, ne saistībā ar izvairīšanos no medicīnas pārbaužu veikšanas nekādus sodus pārkāpējs nav saņēmis.

Starp citu, saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksu autovadītājam par atteikšanos no medicīniskās pārbaudes veikšanas draud sods no 1200 līdz 1400 eiro, tiesību atņemšana uz 48 mēnešiem un arests no 10 līdz 15 diennaktīm.

Lasi vēl

Komentāri (8)

  • 0
    Cuca 11.09.2018, 11:20:06

    Riktīgi kruti džeki. Laikam lašēdāji vai karalisko garneļu baudītāji...

  • 0
    peteronkuls 11.09.2018, 11:58:56

    Kā zināms, Ventspilī ne vienmēr - par atteikšanos no medicīniskās pārbaudes veikšanas draud sods ...
    Piemēram pašvaldības dzērājpolicists - avārijas izraisītājs arī nekādu sodu nav saņēmis.

  • -5
    keda 11.09.2018, 12:53:32

    Kaut kā nesaprotu, kāpēc nekas nav par to, ka aizbēg no policijas? Ok, nevar piesiet, ka bija tajā laikā apreibinājies, bet nepakļaušanos policijai gan. Poliči atzīst, ka ir tik nevarīgi? Jocīgi....

  • -8
    sergejsba 11.09.2018, 13:32:24

    Kur tad ir video kur mūk no policijas ? Ko VentasBalss raksta muļķības ? Kur var redzēt ka uzvelk zaļo ??? kas tas tāds zaļais vispār ir ??? Par ko vispār iet runa ? Cilvēki atpūšas ... Un sāksim no paša sākuma ... kurš kuģis ir novilcis šo jahtu no sēkļa ?

  • -3
    Latvija pāri visām! 11.09.2018, 17:45:00

    Acīmredzot, konkrētajā kontekstā figuranta tiesiskais statuss ļāva tam atstāt policijas auto bez sekām :)

  • -1
    andora 11.09.2018, 22:06:47

    ventspils ar ritdienu sakopta skaista sini pilseta tu juties drosi jo policija tev garante ka tevi nenotrieks apdolbijies narkomans uz gajeju parejas jo vins tacu savejais uztaisijusi to Ventspils policijas iecirkni par privatu boditi nebutu tas videoblogers pats nofilmejis neviens neredzetu istenibu vis tacu labi laba alga iesildits kresls varbut policija ir ieintereseta ka narkotikas kads tirgo vai ari neprot stradat prieksniekam butu jaatkapjas maz ticams ka pats ja vienigi izmetis ja godigi kaut kads cirks un pilniga sabiedribas ignoresana paldies Ventas Balss darbiniekiem par drosmi

  • -3
    masii 12.09.2018, 15:43:59

    šitik garu teikumu uzrakstīt vajag mācēt, ar to arī apsveicu

  • -1
    Ventspilskij 12.09.2018, 23:05:12

    Kas notiek Ventspili? Kapec uz kugisa netika veikta kratisana? Vai policiju neinterese iznemt narkotikas, ko sie atputnieki bija lietojusi? Kapec visi sie kugotaji netika vesti uz narkotestu? Loti jauki apodusies narkomani brauka pa ostas ekvatoriju, bet policija slepj faktus. Es saprotu tas video komentetajs ir vertigs zinotajs, bet ta nevar. Sodien piesedza, rit vini apodusies iebrauks nevainigos cilvekos. Paldies Ventspils Policijai.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: