AS "Ventbunkers" vēršanās tiesā par Ventspils pilsētas domes saistošo noteikumu normām parāda uzņēmuma nevēlēšanos risināt vides jautājumus, šādu viedokli pauda Ventspils domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks infrastruktūras jautājumos Jānis Vītoliņš.

Viņš skaidroja, ka uzņēmums tiesā ar šādu pieteikumu vērsies jau trešo reizi, kas, viņaprāt, skaidri parāda uzņēmuma nevēlēšanos risināt vides jautājumus, ko nosaka ne tikai pašvaldības saistošie noteikumi, bet primāri likums "Par piesārņojumu".

"Vienlaikus šāda klaja pretošanās vides prasībām, kas ierobežotu uzņēmuma radīto vides piesārņojumu, tai skaitā smakas Ventspils pilsētā, norāda, ka "Ventbunkeram" ir vienaldzīga Ventspils iedzīvotāju labsajūta un tiesības dzīvot sakārtotā, tīrā vidē, un parāda uzņēmuma vadības necieņu un nerēķināšanos ar ventspilnieku un pilsētas viesu interesēm," kritisks bija pašvaldības pārstāvis.

Tāpat Vītoliņš informēja, ka "Ventbunkers" ar kavēšanos, tomēr ir uzstādījis tvaiku savākšanas iekārtu. Neraugoties uz to, visvairāk pārsniegumus pēdējo trīs mēnešu laikā fiksējuši elektroniskie deguni, kas uzstādīti tieši uz "Ventbunkera" robežas.

Pašvaldība aicina uzņēmumu pildīt likumā "Par piesārņojumu", kā arī pašvaldības saistošajos noteikumos iekļautās vides aizsardzības prasības, pārkraujot naftas produktus, turklāt aicina iespējami ātrāk, bet ne vēlāk kā līdz 2021. gada janvārim mazuta pārkraušanai uz dzelzceļa estakādēm uzstādīt un izmantot kravas izgarojumu emisijas kontroles sistēmu.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -1
    Ivars Jansons 10.09.2018, 22:31:05

    Biedri, Vītoliņ, SMAKAS un SMIRDOŅAS ir atejās, zvērsaimniecībās, putnu fermās, cūku fermās, un tur var runāt par diskomfortu. Smakas ir visur tur, kur ir sūdi! Bet, Ventspilī iedzīvotāji tiek apzināti indēti jau 28 gadus ar ostas kuģu, un Pārventas uzņēmumu kancerogēnajām atgāzēm, izmešiem, emisijām. Vai esiet aizmirsis, ko Jums lika darīt 3 tiesneses Liepājas Tiesā 01.03.2016.??? Vai esiet aizmirsis, ko es Jums teicu Pašvaldības Deputātu kandidātu debatēs maijā 2017.? Kad Jūs beigsiet muļķot iedzīvotājus??? Paskatiet vēlreiz visu to " youtube.com".

  • -2
    keda 11.09.2018, 11:08:40

    eu, kaimiņņaudekli, pietiks ar tavu aģitāciju! nebiji manāms šai lapā un arī nevajag! Labāk uzreiz meti mieru, nevis velc līdz 6. oktobrim! Ej labāk monitorē kancerogēna izplatību tavā areālā!

  • -1
    Egils Liepins 10.09.2018, 23:29:58

    O jā, Vītoliņš pēkšņi atceras, ka ir tāda lieta, kā likums. Kad ir izdevīgi, tad atceras. Kad nav izdevīgi, tad aizmirst.

  • 0
    Pipars 12.09.2018, 06:13:03

    Lielbritānijas kompānija "Apps UK Ltd." Liepājā nolēmusi nākamā gada laikā atvērt savu pārstāvniecību Eiropā, "Kurzemes Vārdam" pastāstīja Sigmārs Cinovskis, kurš uzņēmumā atbildīgs par starptautisko sadarbību. Perspektīvā, iespējams, uz šejieni kompānija pārcels arī daļu savas ražotnes.

    "Apps UK Ltd." izgudrojusi un patentējusi tehnoloģiju, kas palīdz novērst vai samazināt uzņēmumiem radušās putekļu, nepatīkamo aromātu jeb smaku, kā arī dūmu problēmas.

    ""Apps UK" tehnoloģija palielina ūdens molekulu absorbācijas spēju 500 000 reižu, bet galveno darbu dara ūdens. Tehnoloģija galvenokārt pielietojama divos veidos – stacionāri ar ierīkotajām smidzinātāju sistēmām, kā arī mobili ar pārvietojamām iekārtām," skaidro S. Cinovskis.
    https://m.liepajniekiem.lv/zinas/bizness/britu-kompanija-liepaja-veidos-parstavniecibu-223558

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: