Katru gadu septembrī norisinās dzejas dienas, kuru laikā Ventspils bibliotēka aicina uz pasākumiem. Kā ierasts, arī šogad ielās izbrauks dzejas autobuss, notiks dzejas lasījumi uz kuģīša „Hercogs Jēkabs” klāja un pasākumi Galvenajā, Pārventas un Gāliņciema bibliotēkās.

Otrdien, 11. septembrī, plkst. 17.30 Galvenā bibliotēka aicina uz pasākumu „Mana iedvesma - jūra dzejā, mūzikā, video”, kurā notiks multimediālu darbu pirmatskaņojums – dzejnieces Laimdota Sēle un Ieva Rupenheite lasīs dzeju, fonā skanēs īpaši šai dzejai komponēta mūzika un tiks demonstrēts video. Mūzikas autors ir Stīvs Nelsons no Glāzgovas (Skotijas), kurš muzicē jau vairāk nekā 40 gadus, savukārt video autors – ventspilnieks Matīss Rihards Ikše. Pasākumā notiks arī dzejas lasījumi (brīvais mikrofons) un muzikālu priekšnesumu sniegs bibliotēkas darbinieki un mūziķi – Matīss Rihards Ikše un Aija Volka, izpildot Aijas sacerētas dziesmas ar dzejnieka Harija Gāliņa un Jāņa Anmaņa vārdiem.

Trešdien, 12. septembrī, plkst. 10 jaunāko klašu skolēni dosies dzejas braucienā „Lasīsim dzejiņas” ar kuģīti Hercogs Jēkabs. Šoreiz lasītāju lomā galvenokārt būs skolēni, kuri Latvijas Universitātes (LU) Literatūras, folkloras un mākslas (LFMI) institūta iniciētās akcijas „Lasīsim dzejiņas” ietvaros lasīs dzejoļus, veiks audioierakstus un pēc tam tie tiks augšupielādēti akcijas vietnē https://berni.literatura.lv/lasi-skali/1145872 . Pasākumā piedalīsies un dzeju lasīs arī dzejniece Ieva Rupenheite, bet par muzikālo pavadījumu parūpēsies Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēknis Andrejs Mārtiņš Grīnbergs.

Sestdien, 15. septembrī, plkst.12 Bērnu bibliotēka aicina uz „Dzejas dienu ģimeņu rītu”. Bērni kopā ar vecākiem, vecvecākiem, brāļiem un māsām un bibliotekāri lasīs grāmatiņu un skatīsies animācijas filmu par dzejolīšiem, kā arī radošajā darbnīcā veidos skaistas grāmatzīmes savai grāmatiņai.

Otrdien, 18. septembrī, ielās dosies dzejas autobuss kopā ar dzejnieci Kristu Annu Belševicu. Pasākuma laikā notiks dzejas lasījumi un izskanēs muzikāla programma. Autobuss piestās trīs pieturās – plkst.10 Ventspils autostacijā, plkst.11 Pārventas bibliotēkā un plkst.12 Galvenajā bibliotēkā.

Pirmdien, 24. septembrī, plkst.16 Gāliņciema bibliotēka aicina uz pasākumu „Caur mirkļiem” – tikšanos ar dzejnieku Hariju Krūzi. Jelgavnieks Harijs Krūze jau bērnībā aizrāvies ar humoristisko dzeju, strādājis žurnālos „Ezis” un „Dadzis”, publicējies kopkrājumos un izdevis arī savus dzejas krājumus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: