Ar pasākumu "Ieripo vasarā" un krāšņu velobraucienu pilsētas ielās tradicionāli tika atklāta Ventspils vasaras tūrisma un velo sezona.

Brauciens notika divās trasēs. Pirmie uz starta devās bērni, kuri veica 2,1 km trasi, finišā saņemot īpašus sertifikātus un uzlīmes, kā arī kuponu, kurš deva iespēju bez maksas apmeklēt vienu Piedzīvojuma parka atrakciju. Lielajā distancē uz starta stājās ap 3000 dalībnieku, un ventspilnieki bija īpaši gatavojušies šim braucienam, jo bija padomājuši ne tikai par savu apģērbu, bet arī atbilstoši izrotājuši savus velosipēdus. Ventspils pilsētas ielas šodien tika piepildītas ar smaidošiem un dzīvespriecīgiem cilvēkiem.

Pirms starta dalībniekus un līdzjutējus uzrunāja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs. Galvenais starts tika dots ar nelielu salūtu, pēc kura dalībnieki devās pa Ventspils pilsētas ielām 8,6 km garajā trasē. Pēc finiša katrs velosipēdists saņēma īpašo sertifikātu un uzlīmi, kā arī dalībnieki tika cienāti ar sportisku cienastu. Par jautru noskaņojumu ikvienam rūpējās Ventspils Mūzikas vidusskolas sitamo instrumentu grupa, animāciju tēli ar dažādām aktivitātēm bērniem, Ventspils bērnu vokālie ansambļi „Mazā Prinča planētas”, “Cita planēta” un grupa „Crazy Dolls”.

Pēc velobrauciena Piedzīvojumu parkā uz skatuves Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs apsveica velobrauciena nomināciju uzvarētājus.

Apbalvoti tika sekojošu nomināciju uzvarētāji:

Atraktīvākais velobraucējs – Solvita Zarupska,

Krāsainākā velosipēda īpašnieks – Laura Nikolovska;

Neparastākā velosipēda īpašnieki – Lapzemes brīvdienas;

Atraktīvākā komanda – Ventspils bibliotēka;

Skaļākās velobraucējas – BK Ventspils karsējmeitenes;

Saliedētākā ģimene – Rimkus ģimene.

Īpaši sertifikāti tika pasniegti arī vairāku Ventspils uzņēmumu kolektīviem un komandām  

Pasākuma kulminācija, kuru gaidīja teju visi velobrauciena dalībnieki, bija izloze, kurā viens laimīgais tika pie galvenās balvas – velosipēda. Šoreiz veiksme uzsmaidīja Artūram Tokarevam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: