Katru gadu, maija mēnesī starptautiskā orientēšanās federācija izsludina Pasaules orientēšanās dienu, kur tiek reģistrēti jebkura līmeņa orientēšanās sporta pasākumi visā pasaulē ar mērķi jebkuram iedzīvotājam sniegt plašāku atpazīstamību par šo videi draudzīgo, tautai veselīgo un jaunatnei lietderīgo sporta veidu.

2017. gadā Pasaules orientēšanās dienā, salīdzinot ar 2016. gadu, Ginesa rekords tika uzlabots vairāk kā par 35000 dalībniekiem - no mazuļa līdz sirmgalvim dažādu garumu distancēs devās vairāk kā 288000 zaļā stadiona cienītāji.

Līdz 2016. gadam pasaules orientēšanās dienā notika orientēšanās sacensības tikai orientēšanās skrējiena disciplīnā. Pateicoties Ventspils pilsētas domes, sporta pārvaldes un Ventspils digitālā centra atbalstam, pasaules orientēšanās dienā pie slēpošanas kalna “Lemberga hūte” 2017. gadā notika sacensības divās orientēšanās sporta disciplīnās - orientēšanās skrējienā un arī taku orientēšanās. Līdz ar to gan lēnas, mierīgas pastaigas cienītāji un orientieristi ar īpašajām vajadzībām deva savu artavu jaunā Ginesa rekorda uzstādīšanā.

24. maijā no plkst. 14 līdz 18.30 Ventspilī auto stāvlaukumā pie Vasarnīcu un Grīšļu ielu krustojuma tiks gaidīts jebkurš ventspilnieks un pilsētas viesis.

Prātīga skrējiena cienītāji tiek aicināti piedalīties tautas sacensībās “Azimuts ‘2018” 7. kārtā.

Savukārt lēnas un mierīgas pastaigas cienītāji, kā arī tie, kuri pārvietojoties lieto palīglīdzekļus (ratiņkrēslu, kruķus, spieķi vai pavadītāja rokas atbalstu), tiek aicināti piedalīties tautas orientēšanās seriāla “Kurzemes-Zemgales Taku-ABC ‘2018” 4. kārtā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: