Kopš 2011. gada janvāra tiek īstenots Igaunijas – Latvijas pārrobežu sadarbības projekts "Skills Centre" jeb Prasmju centrs.

Lai sniegtu atbalstu tehnoloģisko procesu uzlabošanā, biznesa procesu optimizācijā, jaunu, inovatīvu produktu izstrādē un ieviešanā ražošanā, projekta ietvaros ir izveidots starpvalstu Prasmju centru sadarbības tīkls. Projekta sadarbības partneri ir Ogres Biznesa un Inovāciju centrs (OBIC), Tartu Zinātnes parks un Ventspils Augstskolas Inženierzinātņu institūts “Ventspils Starptautiskais radioastronomijas centrs”.

1. septembrī no 10.00 līdz 16.00 Ventspils Augstskola aicina uz Ventspils Prasmju centra atvērto durvju dienu. VeA absolventi, studenti, uzņēmēji un citi interesenti varēs iepazīsties ar Prasmju centru sniegtajām iespējam. Interesentiem būs iespēja novērtēt Ventspils Augstskolā pieejamo moderno mācību un zinātnes infrastruktūru.


Pasākuma laikā varēs apmeklēt laboratorijas Kaiju ielā 9 (Ventspils Augsto tehnoloģiju parka ēkā) un Ventspils Augstskolas jaunajā D korpusā Inženieru ielā 101 – D02. Kaiju ielas Prasmju centra prototipēšanas laboratorijā ir izvietotas modernas iekārtas ātrajai prototipēšanai un reversai inženierijai – 3D printeri (ātrās prototipēšanas iekārtas, kas ļauj iegūt detaļas un prototipus no ABS plastmasas, kompozītmateriāliem un elastomēriem), stacionārais 3D lāzerskeneris, 6-asu portatīvā mērīšanas roka. Ventspils Augstskolas D korpusā CAM laboratorijā (D02. telpa) varēs iepazīties ar rokas 3D lāzerskeneri, CNC darba galdu un materiālu testēšanas ierīci. Tiks sniegta arī informācija par pieejamajiem apmācību kursiem – “Projektēšanas pamati ar CAD sistēmu SolidWorks”, “Presformu konstruēšanas pamati dizaineriem”, “CNC manuālas programmēšanas pamati”, “Padziļinātais kurss projektēšanai ar SolidWorks” u.c.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: