1. septembrī Ventspils Augstskolas Senāta svinīgās sēdes laikā tika parakstīts sadarbības līgums starp Ventspils Augstskolu un Rīgas Tehnisko universitāti.

Sadarbības līgums starp Ventspils Augstskolu (VeA) un Rīgas Tehnisko universitāti (RTU) atbalstīs un sekmēs augstskolu savstarpējo sadarbību zinātniskajā pētniecībā, inovācijās un tehnoloģiju pārnesē, studiju procesos, kultūrā un sportā, kā arī administratīvo jautājumu risināšanā.

 

VeA studentiem tiks nodrošinātas iespējas apgūt brīvās izvēles studiju priekšmetus RTU piedāvāto studiju programmu ietvaros un klausīties RTU pasniedzēju vieslekcijas un otrādi.

 

VeA un RTU ir apņēmušās sadarboties doktoranta līmeņu studiju programmu īstenošanā, sekmējot aktivitātes saistībā ar stažēšanos, promocijas darbu vadīšanu, kopēju publikāciju sagatavošanu un kopējās Doktorantūras skolas projektu attīstīšanu.

 

Kā norāda Ventspils Augstskolas rektors Jānis Eglītis, galvenais ir attīstīt reālu sadarbību kopīgos zinātniskos projektos. “Pēc Irbenes radioteleskopu renovācijas būs svarīgi izmantot šīs zinātniskās infrastruktūras potenciālu pilnībā un tas iespējams tikai apvienojot intelektuālos spēkus.

 

Ventspils Augstskola un Rīgas Tehniskā universitāte ir partneri valsts nozīmes pētījumu centra projektā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: