Vasara tuvojas noslēgumam, tāpēc visi interesenti tiek laipni aicināti uzsākt atlētikas treniņus un gatavošanos nākamajai vasarai Ūdens piedzīvojumu parka vai Olimpiskā centra Ventspils Basketbola halles atlētikas zālēs.

Pērkot atlētikas zāles abonementu pirmo reizi vai pēc ilgāka pārtraukuma, papildus tiks piedāvāta speciāla ievada treniņprogramma. Programmu izstrādājuši atlētikas zāļu treneri Gvido Kohs un Ervins Melngalvis. Jaunā gatavošanās programma paredz to, ka katrs interesents pēc saviem ieskatiem varēs savest kārtībā savu ķermeni. «Pirmkārt, tā var būt nelietderīgās (liekās) ķermeņa masas aizvietošana ar muskuļu tonusu, spēku, apjomu. Otrkārt, citiem interesentiem tā atkal var būt lielākas muskuļu masas audzēšana. Jaunā ievada treniņprogramma izveidota pēc vispārēji atzītām treniņu metodikām un atziņām. Tā ir pieejama un izveidota dažāda vecuma sievietēm un vīriešiem,» skaidro atlētiskās vingrošanas un fitnesa treneris Ervins Melngalvis. Minētajā programmā konkrēti aprakstīts, kas katram cilvēkam jādara katrā treniņā, kāda ir vingrojumu secība un cik reižu tie jāveic. Protams, neskaidrību gadījumā būs pieejama arī profesionālu treneru palīdzība. «Ar šīs programmas palīdzību centīsimies panākt to, lai katra atlētikas zālē pavadītā minūte būtu maksimāli lietderīga. Bieži vien cilvēks atnāk uz zāli un īsti nezina, ko un kā darīt, tāpēc viņš pavada ilgu laiku, kamēr saprot, kas viņam vajadzīgs un jādara. Turklāt jaunā treniņu programma pilnībā aptvers visas muskuļu grupas,» piebilst Melngalvis. Savukārt Gvido Kohs skaidro, ka šo vingrojumu kompleksu varēs izmantot mēnesi un pat ilgāk (tas atkarīgs no katra cilvēka individuāli), programma tiks pielāgota katra vajadzībām un fiziskajām spējām, kā arī dos priekšstatu par treniņa procesu un principiem.

 

Jau vairāk nekā trīs gadus ar atlētisko vingrošanu un fitnesu nodarbojas Māris Minalgo, kas šo nodarbi jau droši sauc arī par savu hobiju. «Uz pirmajām nodarbībām mani līdzi uzaicināja mana kundze, un tā arī viss sākās. Treniņi man likās ļoti interesanti un saistoši, tāpēc turpinājumā viss aizgāja pats par sevi. Visvairāk man patīk tās izjūtas, ko saņemu treniņu procesā. Ļoti nozīmīgs faktors ir arī tas, ka pēc grūtas darba dienas varu iet un atslēgties no visa. To visu ir tā grūti izstāstīt, tas ir jāizjūt. Varu teikt tā, ka laika gaitā ar to pat saslimst (labā nozīmē),» savu aizraušanos ar atlētisko vingrošanu un fitnesu ar prieku skaidro Māris, kas regulāri aizvada trīs treniņus nedēļā. «Atlētiskā vingrošana tagad man kļuvusi arī par hobiju. Ļoti labi atceros to, ka pirmajos treniņos ļoti domīgi skatījos uz hanteļu plaukta tālāko (smagāko) galu, bet tagad es ar to sāku savus treniņus. (Smaida.) Manā gadījumā atlētiskā vingrošana ir ļoti labs veids, kā atbrīvoties no ikdienas stresa, kā arī lielisks veids, kā izvingrināt visas muskuļu grupas. Visu dienas nogurumu un stresu es varu atstāt dzelžos, jo tas ir laiks, kad atbrīvojos no visām domām un daru to, kas man patīk.»

 

Informāciju par atlētikas zālēm var iegūt: www.ocventspils.lv un www.udensparks.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: