Zinību dienā, 1. septembrī, visos Ventspils muzejos – Livonijas ordeņa pilī, Amatu mājā, Piejūras brīvdabas muzejā - pirmklasniekam un vienam pieaugušajam pavadonim ieeja ir par brīvu.

Ikviens ir gaidīts arī H. Dorbes muzejā, kur, kā ierasts, ieeja ir bez maksas it visiem.

 

Livonijas ordeņa pilī mazos apmeklētājus visvairāk varētu saistīt izstāde Lelles – ceļojums laikā un telpā. Pieredze liecina, ka izstāde ieinteresē gan meitenes, gan zēnus. Tajā var ne tikai apskatīt eksponātus, bet arī parotaļāties un noskatīties studijas Avārijas brigāde animācijas filmas. Bērnus vienmēr interesē arī pils pagalmā redzamie atribūti un kāpšana pils tornī, bet ne mazāk saistoša varētu būt jaunā ekspozīcija 2. stāva telpās. Kādā no tām vitrīnā paslēpusies mumificējusies žurciņa, kura te atrasta pirms telpu restaurācijas.

 

Piejūras brīvdabas muzejā 1. septembrī pirmklasnieki ar savu pavadoni varēs bez maksas ne tikai apskatīt muzeju – senās ēkas, to iekārtojumu, darbarīkus, laivas – bet arī izvizināties ar vilcieniņu, ko tagad velk tikko pēc restaurācijas Ventspilī atgriezusies gandrīz simtgadīga tvaika lokomotīve.

 

Amatu mājā būs iespēja iegriezties Senajā klasē un salīdzināt, kā skolā izskatās pašlaik un kā tas bija 19. gs. Šeit var apskatīt skolēnu liecības, senās mācību grāmatas, rakstāmpiederumus.

 

H. Dorbes muzejā, kas iekārtots rakstnieka mājās, var redzēt, kā viņš dzīvojis, kur strādājis, apskatīt viņa sarakstītos darbus. Muzeja dārzā ikvienu sagaida skulptūra „Rūķis Knauķis”, rudens puķes un krītošie āboli.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: