Apstiprināta Baltijas Basketbola līgas (BBL) devītās sezonas izspēles sistēma. Tā paredz, ka tiks apvienota Elites divīzija un Izaicinājuma kausa turnīrs, kurā kopumā startēs 21 komanda.

Jaunā izspēles sistēma sastāvēs no trim atsevišķiem posmiem. Līdzīgi kā iepriekšējās sezonās, BBL sezona startēs ar kausa izcīņu, kurā piedalīsies četras komandas. Tai sekos regulārais čempionāts, kura pirmajā posmā 21 komanda (Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Kazahstānas klubi) tiks sadalīta trijās grupās pa septiņām komandām katrā, kas izspēlēs divu apļu turnīru.

 

Tālāk sekos TOP16 turnīrs – četras grupas pa četrām komandām, kas atkal izspēlēs divu apļu turnīru –, bet pēdējā, trešajā, posmā tiks izspēlēts izslēgšanas turnīrs – ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls.

 

Vēlmi spēlēt 2012./2013. gada sezonas čempionātā apstiprinājušas piecas Latvijas komandas: BK VentspilsLiepājas Lauvas, BK Valmiera, BK Jelgava un Barons Kvartāls. Jāpiebilst, ka no dalības nākamās sezonas turnīrā ir atteikušies VEF Rīga, Kauņas Žalgiris un Viļņas Lietuvos Rytas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: