Lai optimizētu un uzlabotu pacientu apkalpošanas kvalitāti, sākot no septembra, Ventspils poliklīnikas acu ārsti strādā tikai pēc pieraksta.

Līdz šim pacienti poliklīnikā pie acu ārsta pēc pieraksta tika pieņemti tikai divas dienas nedēļā, pārējās dienās pacienti savu vizīti gaidīja dzīvajā rindā, bet no septembra visās dienās būs tikai pēc pieraksta. Lai arī daudziem pacientiem, īpaši no laukiem, dzīvās rindas bija izdevīgas, tomēr lielu daļu tas neapmierināja. Tādēļ nolemts pacientu pieņemšanu optimizēt.

 

Informējam, ka ņemot vērā ierobežoto valsts finansējumu, pacientiem uz valsts apmaksātu vizīti nāksies gaidīt. Ventspils poliklīnikā pieņem divi acu ārsti – Silvija Sila un Larisa Počebita. Turpmāk katra daktere vienā pieņemšanas dienā par valsts naudu pieņems desmit pacientu. Pārējiem tas būs maksas pakalpojums.

 

Ventspils poliklīnikas vadība cer, ka valsts tomēr vēl šim gadam piešķirs papildu finansējumu un tad, protams, būs izmaiņas. Taču pagaidām būs ierobežojumi. Poliklīnikas vadība arī strādās un darīs visu, lai ar janvāri par valsts naudu varētu atkal pieņemt neierobežotu pacientu skaitu.

 

Jāuzsver, ka hroniskiem slimniekiem, tostarp pacientiem, kas ir uzskaitē ar glaukomu, zāles var izrakstīt ģimenes ārsts. Tādējādi viņiem nav jāgaida rindā pie acu ārsta uz valsts apmaksātu vizīti vai jāmaksā pilna samaksa, ja viņam vajag tikai recepti. Tāpat bez palīdzības nepaliks akūtie un smagie pacienti, kuriem tāpat kā līdz šim tiks sniegta palīdzība slimnīcas traumpunktā.

 

Pierakstīties uz vizīti pie acu ārsta var poliklīnikas reģistratūrā pa tālruni 636 22131.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: