Laikraksta “Ventas Balss” ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Dampeļu spārēs uzvijas vainags

Airēšanas sporta bāzes Dampeļi jaunajai ēkaivakar nosvinēti spāru svētki. Tas liecina, ka strauji tuvojas mūsu airētāju un viņu treneru ilgi gaidītās pārmaiņas.

Reiss izstājas no vietējiem maršrutiem

No 17. septembra sabiedriskā transporta pakalpojumus reģionālajos vietējās nozīmes maršrutos vairs nenodrošinās pasažieru cieņu ieguvušais pārvadātājs Ventspils reiss. Tā vietā nāks Saldus uzņēmums, kas cer iekarot sabiedriskā transporta jomu visā Latvijā. Izmaiņas skars Ances, Liepenes, Ziru, Ugāles, Blāzmas, Stiklu un Usmas iedzīvotājus.

2.lpp.Viedoklis: „Strupceļi”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Paēdis cilvēks neēdušo nesapratīs, saka tautas paruna. Pārfrāzējot varētu teikt, ka tas, kuram ir personīgais auto un nauda ķešā degvielai, nesapratīs to, kurš atkarīgs no sabiedriskā transporta. Jo tikai tādi funkcionāri un amatpersonas var saplānot sabiedriskā transporta kustības sarakstu, kas labi der valsts vai pašvaldības makam, bet ne velna neder lauku iedzīvotājiem.»

3.lpp.

Cilpa sāk žņaugt Meroni

Galvenajam lieciniekam Lemberga prāvā un prokuroru uzticības personai Rūdolfam Meroni Šveicē izvirzīta kriminālapsūdzība liela mēroga krāpšanā un mantas izšķērdēšanā. Par to ziņo Eiropas laikraksts Neue Züricher Zeitung.

Pārventā sieviete nodur piedzīvotāju

Traģiski beidzies kārtējais ģimenes konflikts. Kāda sieviete nodūrusi savu 36 gadus veco piedzīvotāju. Bāriņtiesa lems par divu bērnu likteni.

 

4.lpp. Reklāma.

5.lpp. Dzīvesziņa. Izveidota biedrība LATVE

Ziņas pieņemts rakstīt bezkaislīgi, tādēļ virsraksts ir informatīvs, bet, turpinot tēmu, gribas uzgavilēt – jā, tas ir noticis! Meitenes ir iznākušas no pagrīdes un atklāti pateikušas: «Mums ir svarīgas latviskās vērtības!»

Dace Laksberga vēdiskā pasaulsskata zinātāja

Mēs mīlam pieprasīt tāpēc...

...ka mīlam, ka mīlam par maz. Ar šādiem vārdiem sākas dziesminieka Ainara Mielava dziesma. Šos vārdus šobrīd var attiecināt uz ļoti daudziem procesiem sabiedrībā un ģimenēs.

6.lpp. Sports. Futbola zibensturnīrs 7 pret 7

Ar komandu 911 un Honda uzvarām noslēgusies Nāc un sporto! un FK Honda kausa izcīņa futbolā 7 pret 7.

Pirmais solis ceļā uz finālturnīru

Rezultāta ziņā pārliecinošu, bet grūtu un emocionālu uzvaru 2013. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē izcīnījusi Latvijas vīriešu basketbola izlase, kas savā laukumā ar 85:70 (22:22, 18:14, 20:15, 25:19) uzveica nīderlandiešus.

 

7.lpp. Intervija. Trompetisti ir diezgan smieklīga tauta

Laikmetīgā džeza un improvizācijas mūzikas kvartetā The Weird Northern Quartet muzicē arī Ventspils Mūzikas vidusskolas absolvents trompetists MAGNUSS BAUĢIS. Puisim jau bērnībā bija skaidrs, ka no mūzikas neizsprukt, jo Magnuss nāk no muzikālas dzimtas – viņa vecmāmiņa bija kora Līvzeme dibinātāja Elvīra Salmiņa, māte Gunta un mātes māsa Daina ir pasniedzējas Mūzikas vidusskolā. Lēmumu kļūt par profesionālu izpildītāju tomēr pieņēma Magnuss, nevis viņa radi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: