Nedēļas nogalē Medņu ielas galā, Ventspils Zilā karoga pludmalē un pa pilsētas ielām norisinājās nu jau par tradīciju kļuvušās triatlona sacensības – Latvijas atklātais čempionāts un Baltijas Jūras kausa izcīņa triatlonā sprinta distancē.

Triatlons ir sporta veids, kas ietver trīs sporta veidu kombināciju – peldēšanu, riteņbraukšanu un skriešanu.

Triatlona sacensības Ventspilī ir unikālas ar to, ka ir vienīgās Baltijā, kurās peldēšana notiek atklātā jūrā. Šoreiz par drošību ūdenī rūpējās robežsargu glābšanas laivas un divi sērfotāji uz dēļiem. Šogad gan jūra bija salīdzinoši mierīga, tāpēc sportistiem papildus raizes nesagādāja. Kopumā uz starta izgāja 100 dalībnieki un kā pirmie uz starta stājās bērni. Par uzvarētājiem kļuva Lenards Brūveris no Ventspils un Matvejs Suharževskis no Valmieras.

Minisprinta distancē (Tautas klase) dalībniekiem bija jāveic (250m peldēšana +12km riteņbraukšana + 2,5 km skriešana) un kopvērtējumā par uzvarētāju kļuva Raivis Voitāns, otrajā vietā Artūrs Sprukts, bet trešais palika Timurs Mamedovs. Sievietēm par uzvarētāju kļuva Elza Mestere. Jāatzīmē, ka minisprinta distancē no ventspilniekiem kopvērtējumā pirmajā desmitniekā iekļuva Andris Valters, Aleksis Mickus, Toms Ozoliņš un Ivars Nudiens.

Sprinta distancē (Sporta klase) dalībniekiem bija jāveic (750m peldēšana + 20km riteņbraukšana + 5km skriešana) par uzvarētāju kļuva Andrejs Dmitrijevs, otrajā vietā atstājot Viktoru Žigarkovu, bet trešais palika Oļegs Andrejevs. Sievietēm par uzvarētāju kļuva Sindija Veinberga no Dobeles. No ventspilniekiem uz starta izgāja Juris Keišs, Olafs Ķeņģis un Gints Reinholds, kas ierindojās 17., 20. un 27.vietā.

Ar sacensību rezultātiem variet iepazīties šeit!

Apskati arī foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: