Latvijas U20 sieviešu basketbola valstsvienība noslēgusi Eiropas čempionāta cīņas un 16 komandu konkurencē finišējusi 15. vietā.

Tas nozīmē to, ka nākamajā Eiropas čempionāta finālturnīrā mūsējām nāksies cīnīties B jeb par vienu līmeni zemākā turnīrā. Spēlēs par 13.–16. vietu jeb turnīrā par palikšanu augstākajā divīzijā latvietes sešās spēlēs izcīnīja trīs uzvaras un piedzīvoja tikpat daudz zaudējumu. Mūsējās divas reizes pieveica Lielbritānijas izlasi – 77:56 un 72:61. Savukārt cīņā ar Portugāli uzvaras un zaudējumi tika dalīti uz pusēm. Vispirms zaudējums ar 57:60, bet otrajā spēlē uzvara ar 53:51, kas divu spēļu summā priekšroku deva portugālietēm. Visgrūtāk latvietēm klājās cīņā ar itālietēm, kas abās spēlēs guva panākumus – 61:58 un 83:59.


Veiksmīgu čempionātu aizvadīja mūsu Sabīne Dukāte, kas ar vidēji spēlē gūto 10,1 punktu kļuva par vienu no Latvijas izlases rezultatīvākajām spēlētājām. Otra mūsu pārstāve – Paula Tomsone, kurai ir tikai 17 gadu, – čempionātā izcēlās ar vidēji spēlē gūtajiem 3,3 punktiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: