Šonedēļ Jūras akmentiņu ierakstu studijā latviskās dzīvesziņas biedrība LATVE kopā ar folkloras grupas Dārdi dalībniekiem Ansi Jansonu, Aismu Graumani un Rihardu Valteru un ventspilnieci Katrīnu Binderi gādāja par stipro tautasdziesmu ierakstīšanu diskā.

Jauniešiem palīdzēja apskaņotājs Igors Voļhins, kurš koklēm un bungām prata pievienot arī orķestra skanējumu, tādēļ ir cerība, ka pavisam drīz, visticamāk, novembrī, klajā nāks grāmata ar trejdeviņu stipro tautasdziesmu vārdiem, notīm, disku, un pats, galvenais, ar latviskās dzīvesziņas praktizētājas Sarmītes Krišmanes skaidrojumiem jeb dainu kodu atslēgām. Grāmatas sākumā būs svētības lūgšanas, pēc tam – gaismas nostiprināšanas un aizsardzības, sevis apzināšanās, noslēgumā – transformācijas dziesmas.

Latviskās dzīvesziņas biedrība LATVE dibināta 2012. gada 21. jūnijā ar mērķi: veicināt latviskās dzīvesziņas praktizēšanu Latvijā, izzinot mūsu tautas garīgo mantojumu, attīstot un liekot to lietā savā ikdienā, radot garīgus un materiālus priekšnosacījumus latviskās dzīvesziņas praktizētāju pieredzes apmaiņai, dokumentēšanai un nodošanai nākamajām paaudzēm. Latviskās dzīvesziņas biedrības aizsākumi meklējami 2005. gadā. Kopš tā laika reizi mēnesī svētdienās Ventspils bibliotēkā notiek latviskās dzīvesziņas praktizētājas, psiholoģes Sarmītes Krišmanes vadītas nodarbības – tajās ir gan teorētiskā daļa, gan praktiskā ar spēka dziesmām un meditācijām. Regulāri bibliotēkā sanāk ventspilnieki, lai Anitas Griezes vadībā vingrinātos spēka dziesmu dziedāšanā. Tāpat arī kopš 2006. gada, pulcējot Ventspils pilsētas un novada ļaudis Vārves pagasta Kalpiņu mājās uz ugunsrituālu, tiek svinēti Pavasara, Vasaras, Rudens un Ziemas Saulgrieži.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: