Šonedēļ Ventspils 1. ģimnāzijā viesojas skolotāji un skolēni no Igaunijas, Lietuvas, Polijas, Vācijas, Austrijas, Itālijas, Bulgārijas, Turcijas.

Vizīte notiek Comenius skolu sadarbības projektā Dzīves kultūra, kurā piedalās arī 1. ģimnāzija. 

Projekta  īstenošanas laikā skolotāji   organizē skolēniem dažādas kultūras un mākslas  aktivitātes, skolēni piedalās konkursos un  viktorīnās, uzņem filmas  un veido prezentācijas.

Katra  skola organizē vizīti un uzņem viesus no  8 valstīm. 2 skolēni un skolotāji no katras skolas pārstāv  un prezentē savu valsti  vizītes laikā.  Jau notikušas  3 apmaiņas vizītes - Lietuvā, Kelmē;Vācijas pilsētā Kirn un Itālijā, San Danieles pilsētā.

No 10. Līdz 15. aprīlim savus projekta partnerus un draugus uzņem 1. ģimnāzija. Projektu vada un vizīti organizē direktore Pārsla Kopmane.  Piecu  dienu laikā viesi strādās radošās darbnīcās skolotājas Monikas Kalniņas vadībā- veidos  „Tautu draudzības koku” un  izgatavos  katras  valsts „grāmatu”, kā arī prezentēs mājas darbu – Ilustrēto skolēnu radošo darbu grāmatu.

Ar latviešu tautas tērpiem un tradīcijām Amatu mājā iepazīstinās  Līga Reitere,  savukārt  Ventspils  Danču kluba dalībnieki  mācīs  tautas dejas  Jaunrades namā.  Viesi apmeklēs Ventas pili, Jaunrades namu un Pārventas bibliotēku. 1. ģimnāzijas 12. klases audzēknes Ina Lenca un Anda Arbidāne, kuras brīvi pārvalda vācu un angļu valodas, iepazīstinās viesus ar Ventspils skaistākajām vietām.

Interesanta paredzēta ekskursija uz Saldu-Kuldīgu- Alsungu. Saldū noorganizēts J. Rozentāla muzeja apmeklējums ar skolēnu praktisku darbošanos reprodukciju  gleznošanā un seno monētu kalšanā,  ciemošanās pie tekstilmākslinieces  Baibas Rīteres, kā arī  ekskursija  „Saldus Gotiņā”.

 Viesiem būs iespēja iepazīties ar dažādu muzicēšanu- viņus sagaidīs ar priekšnesumiem 1. ģimnāzijas putēju orķestris ,Alsungā koncertēs „Suitu sievas” ,noslēguma pasākumā uzstāsies koris „Dzeguzītes” un individuālie izpildītāji.

Jāpiezīmē, ka šajā laikā 1. ģimnāzijā viesosies un ar viesiem tiksies Polijas un Vācijas vēstniecību kultūras atašeji.

Plašāku materiālu nākamajā nedēļā lasiet laikrakstā Ventas Balss!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: