Pirmo reizi Latvijas bērnu hokeja vēsturē Ventspilī norisināsies starptautisks hokeja turnīrs „Ventbunkers kauss 2012”, kurā piedalīsies 10 un 11 gadus jaunie spēlētāji.

Uz Olimpiskā centra ”Ventspils” ledus halles arēnas no 20. līdz 22.aprīlim risināsies spraigas cīņas starp sešām hokeja komandām. No tām īpaša uzmanība tiks pievērsta Krievijas vienībai „Zapad Rossii” no Kaļiņingradas, kura ir cītīgi gatavojusies un izveidojusi izlasi no apgabala meistarīgākajiem zēniem, līdz ar to arī uzskatāma par vienu no turnīra galvenajiem favorītiem.

 

Tāpat jāpiemin komanda no Lietuvas pilsētas Klaipēdas „Skatas”, kuri ir pašreizējie Lietuvas čempioni šajā vecuma grupā. Savu vārdu uz lielā „Ventbunkers kausa” vēlēsies atstāt arī hokeja trenera un eksperta Ginta Bisenieka trenētā Rīgas komanda „Pērkons”, kā arī tradīcijām bagātā hokeja kalves ”Prizma/ Pārdaugava” komandas jaunie censoņi.Paredzēts, ka komandas Ventspilī ieradīsies pilnos sastāvos kopā ar vecākiem un 3 dienas varēs baudīt pilsētas viesmīlību un sportisko gaisotni.

 

Ko varēs likt pretī ventspilnieki? Kā pastāstīja Ventspils hokeja kluba „Venta 2002”treneris Normunds Lācis, kurš ir arī viens no turnīra organizētājiem: „Viegla pastaiga nebūs, jo dalībnieku sastāvs ir spēcīgs, un ir daudz „nezināmo” akmentiņu, jo nav zināms, kādā stilā un manierē spēlēs turnīra uzaicinātās ārzemju komandas. Arī titulētās Rīgas komandas nekādas „dāvanas” mūsu jaunajiem hokejistiem nepasniegs, tāpēc jābūt gataviem uz visdažādākajiem pavērsieniem laukumā. Puiši ir cītīgi gatavojušies, un Ventspils kā mājinieku komandai ir izvirzīts uzdevums iekļūt labāko trijniekā.”

 

Par turnīra sesto komandu no Tukuma zināms, ka tā šai komandai būs debija starptautiska mēroga mačos, komanda gatava ledus cīņām un nevienam neko bez cīņas neatdos.

 

„Ventbunkers kausa” reglaments paredz, ka komandas cīnīsies katra ar katru un aizvadīs 5 spēles, kurās pēc uzvarēto spēļu punktu summas arī tiks noskaidrots „Ventbunkers kausa 2012” uzvarētājs. Kā jau ierasts starptautiska mēroga turnīros, arī šajā ar kompānijas a/s ”Ventbunkers” atbalstu tiks pasniegtas speciālbalvas turnīra vērtīgākajam un labākajiem spēlētājiem savās pozīcijās.

 

Hokeja svētki Ventspilī sāksies jau piektdien, 20.aprīlī, plkst. 16.00, kad turnīru atklās mājinieku komanda „Venta 2002/Ventbunkers”, kas spēlēs pret lietuviešu komandu „Skatas”. Sestdien un svētdien spēles sāksies no plkst. 9.00 un turpināsies visas dienas garumā.

 

Sacensību noslēgums paredzēts svētdien, 22.aprīlī, plkst. 16.30, kad notiks oficiālā apbalvošanas ceremonija un balvu pasniegšana. Hokeja turnīra ģenerālsponsors a/s „Ventbunkers” sadarbībā ar Ventspils Olimpisko centru un Ventspils pilsētas domi, sporta klubiem „Venta 2002”un „Rodeo” aicina ikvienu interesentu apmeklēt spēles un just līdzi saviem favorītiem aizraujošajās ledus cīņās!

 

Ieeja spēlēs bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: