Ventspils novadā noslēgusies Vislatvijas akcija Stikla šķiratlons, kuras laikā no iedzīvotājiem viņu dzīvesvietās pieņēma izlietoto un nevajadzīgo stikla iepakojumu.

Ventspils novadā šķiratlonam pieteicās 19 mājsaimniecības, kas sašķirojušas un pārstrādei nodevušas 3,21 tonnas stikla atkritumu – dažādas nevajadzīgās pudeles un burkas.

Vislielāko daudzumu, proti, aptuveni 431 kg tukšās taras, sašķiroja un nodeva Lienīte no Puzes pagasta, bet tālāk sekoja Raitis no Užavas pagasta, Anita no Tārgales pagasta un Jurijs no Usmas pagasta. Šie Stikla škiratlona dalībnieki tiks pie dāvanu kartēm iepirkumiem veikalā.

Projektā visa gada garumā aicināta piedalīties ikviena Latvijas pašvaldība, lai tās iedzīvotāji varētu pieteikt bez maksas stikla taras savākšanu savā adresē. Savu dalību Vislatvijas Stikla šķiratlonā pieteikušas 34 pašvaldības: Garkalne, Ādaži, Tērvete, Vecumnieki, Salaspils, Sigulda, Bauska, Olaine, Babīte, Lielvārde, Jēkabpils, Krustpils, Līvāni, Saldus, Brocēni, Ludza, Durbe, Madona, Riebiņi, Rēzekne, Rēzeknes novads, Kārsava, Cibla, Viļāni, Kuldīga, Skrunda, Amata, Auce, Mālpils, Preiļi, Viesīte, Alsunga, Daugavpils novads un Ventspils novads.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    Heinrichs H. 04.12.2019, 16:15:54

    Vai Lienītei,Raitim,Anitai un Jurijam ir arī uzvārdi?

  • -1
    Krišs Daugulis 04.12.2019, 19:21:21

    Nē, bet baigākās pohas

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: