Turpinoties šausminošajiem notikumiem Ukrainā, labdarības organizācija Ventspils atbalsts Ukrainai lūdz iedzīvotāju palīdzību, lai sarūpētu kara bēgļiem un arī tiem, kas cīnās par Ukrainas brīvību, nepieciešamās lietas.

Šobrīd nepieciešamās lietas ir:
- pārtikas produkti (konservi, putraimi, cukurs, karameles, tēja, kafija, riekstus, ātrās pagatavošanas produkti u. Tml.);
- higiēnas preces (šampūni, sieviešu higiēnas piederumi, ziepes, mitrās salvetes, dezinfekcijas līdzekļi);
- apģērbi (siltas zeķes un cimdi, termoveļa, gumijas zābaki, apakšveļa, lietusmēteļi u.tml.);
- saimniecības preces (vienreizlietojamie trauki, dakšas , karotes, lielie melnie atkritumu maisi, melna plēve, sveces, lukturi, baterijas);
- medikamenti (pretsāpju, pretcaurejas, pretvīrusu, pretdrudža līdzekļi, pretsēnīšu ziedes kājām, ziedes sastiepumiem un sasitumiem, antibakteriālās ziedes, elastīgās saites, pretiekaisuma ziedes, acu pilieni);
- sporta paklāji 20mm;
- guļammaisi;
- tabletes ūdens dezinfekcijai;
- balts audums.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības izmitināšanas vietās kopējais kara bēgļu izmitināto skaits ir 212, tai skaitā 181 Ventspils Augstskolas kopmītnēs, Saules kvartālā – 6, Piejūras kempingā 25 personas. Citur pilsētā ap 312 personām. Ventspils novada izmitināšanas vietās izmitināti 40 bēgļi, tai skaitā 32 Piltenē un 8 Ancē, citur novadā 36 cilvēki. Kopējais bēgļu skaits pilsētā un novadā sasniedz ap 600.

Ziedojumus varat nogādāt Ventspils Atbalsts Ukrainai ziedojuma centrā Andreja iela 11, 2. stāvā. Par ziedojuma nodošanas laikiem lūgums sazināties zvanot Marijai Antonovai uz tālruni 28451425.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • 0
    Tā nu ir 21.09.2022, 11:36:56

    Nu ziniet... Paldies par kūkām! Ziedot...,lai kārtējo reizi šos ziedojumus izmestu atkritumos...???Pavisam pirms neilga laika, šie cilvēku ziedojumi tika "nolikti pie vietas..."(lasi: atkritumu konteineros...) Nu nē!!! ŠITĀDIEM bezgandeļiem, ne pliku piķi uz pulki!!! Es arī sākumā piedāvāju,ko varēju... .Sazvanoties,otrā galā atbildēja: O.Jā. Mums vajaga! Mēs atzvanīsim.... Un tā ar galiem! Tā kā pliku pigu par šitādu attieksmi!!!

  • -6
    Bardo 21.09.2022, 12:00:10

    Labdien. Ukrainas bēgļi nav bomži, atvainojos par izteicienu. Ja tiek ziedoti cauri un izdiluši apģērbi, netīri apavi, tie tiešām nonāk atkritumos. Nu ja nevar ziedot normālas, vajadzīgas lietas, tad tiešām nevajag.

  • 0
    Kriska 21.09.2022, 13:16:25

    Ukrainai arī nederēs pārtika ar iztecējušo derīguma termiņu , ko veikali izmet speckonteineros lai mūsu bomžiki savāc. Mūsējiem tie jau der

  • 0
    Tā nu ir 21.09.2022, 13:49:23

    Protams, ka vecas,nodriskātas drēbes un vecus produktus, nu nekādi nepieklājas atdot palīdzībai! Kauns tiem,kas tā rīkojas.BET. Runāts tiek par pilnīgi labām drēbēm(ne jau nu jauniem ūdeļādas kažokiem u.c. smalkām lietām), arī pavisam mazlietotu sadzīves techniku. Redz, arī tādas lietas nav vajadzīgas... . Nu pat, pavasarī piemērs. Bij redzēti gadījumi, kā to visu izmet ( no glaunām mašīnām ar UA nummuriem). Nu tad arī TĀDIEM mēsliem, sūdu uz puļķa...!!!

  • -1
    Pornieks 20.10.2022, 15:55:26

    Ventspils Atbalsts Ukrainai
    18 h ·
    Aicinam ziedot tīras metāla bundžas un sveču pārpalikumus, kas pārtaps tā dēvētajās blindāžas jeb ierakumu svecēs Ukrainas karavīriem!
    Ierakumu sveces tas ir uguns avots, ko nenodzēš lietus un nenopūš vējš, deg tik intensīvi, ka var uzvārīt ūdeni vai pagatavot ēdienu, sasildīties, izžāvēt drēbes.
    Šādu sveču degšanas laiks 1-3-8 stundas atkarībā no izmēra, nedūmo un aizdedzināms ļoti ātri. Galvenokārt izmanto karavīri - ierakumos, kā arī – izdzīvošanai apstākļos, kad nav iespējams sagādāt citu uguns avotu. Nedrīkst izmantot telpās. Svece ir acumirklī apdzēšama apklājot to, lai nepienāktu skābeklis. Viegla, nebaidās mitruma, ērta transportēšanai. Būs iededzama arī, ja iepriekš nokļuvusi ūdenī.
    Lūgums nogādāt materiālus Ventspils Atbalsts Ukrainai centram, Andreja ielā 11.

  • 0
    Pornieks 20.10.2022, 15:59:52

    Starp citu.
    "Mājai un Dārzam" gan jau tādas ir štancētas vairumā, aizved gatavas veselu kravu.

  • 0
    Pornieks 20.10.2022, 16:03:11

    https://www.firmas.lv/lv/uznemumi/diana-sveces/41203020778
    Pasūtījums visai ziemai.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: