Bez mugursomas vai kofera īstu ceļojumu mēs iztēloties nespējam. Kad dodamies ceļojumā, tad mēs vienmēr saliekam mantas čemodānā vai mugursomā – atkarībā no ceļojuma veida un ilguma. Tomēr mugursoma ir vispraktiskākā tipa soma pašā ceļojuma laikā, staigājot pa pilsētu vai dodoties pārgājienos pie dabas krūts. Kādu ceļojuma mugursomu izvēlēties?

Būtībā mugursomas ir ļoti universālas – tu vari izvēlēties jebkuru mugursomu, kas tev patīk un ir ērta. Tas ir pats galvenais. Gan ceļojumā, gan ejot uz skolu var droši ņemt vienu un to pašu mugursomu. Ja nevēlies pilnu skapi ar somām, tad izvēlies tādu mugursomu, kas būs piemērota jebkādam galamērķim.

Ceļojumam vislabāk izvēlēties patiešām ērtu somu. Ir svarīgi, lai somas lences būtu ērtas un nespiestos plecos arī tad, ja soma ir smaga. Pārgājienu somas, protams, ir speciāli pielāgotas smagumu nešanai, tomēr arī parastā ceļojumā, pastaigājoties pa pilsētu, tu noteikti gribēsi justies ērti, tāpēc ir svarīga ērta soma. Mugursoma tev ļaus brīvi darboties, piemēram, fotografēt vai iedot roku savam partnerim vai bērnam. Tieši tāpēc mugursomas ir tik populāra izvēle ceļojumiem. Tās ir ietilpīgas somas, kuru nodalījumos var salikt visu nepieciešamo. Vislabāk ir izvēlēties standarta izmēra somu, kuru izmantot kā rokas bagāžu (protams, ņemot vērā aviokompāniju noteiktos rokas bagāžas izmērus), jo mugursoma ir mīksta, un tā viegli atbildīs vajadzīgajam izmēram, ja tā nebūs pilna līdz malām.

Savukārt ceļojuma laikā vislabāk ņemt nelielu mugursomu, kurā var salikt tikai nepieciešamāko, piemēram, ūdens pudeli, fotoaparātu, maku, telefonu, pretsaules krēmu u.t.t. Ikdienai noteikti nebūs nepieciešama milzīga mugursoma. Nelielas mugursomas ir gana ietilpīgas, kā arī tās izskatīsies daudz labāk, pastaigājoties pa pilsētu. Šādas nelielas mugursomas ir pieejamas dažādos stilos, kā arī tās ne vienmēr izskatās kā tipiskas mugursomas, tāpēc tev būs viegli atrast ko stilīgu, atbilstošu tavai gaumei un praktisku.

Kādi ceļojumu koferi ir modē?

Koferi ir svarīga ceļojuma sastāvdaļa, ja neizdodas visu nepieciešamo paņemt līdzi rokas bagāžā. Koferu izvēle mūsdienās ir visai iespaidīga. Ir pieejami dažādi izmēri, dažādi materiāli un dizains. Ļoti moderni ir mazie bērnu koferi, lai arī bērnam būtu pašam savs bagāžas koferis. Šie koferi parasti ir ļoti jautri un bērniem atbilstoši – ar dažādiem zvēriņiem, multeņu tēliem un košās krāsās. Bērniem tie ļoti patīk, un viņi labprāt tos izmanto.

Arī pieaugušajiem ir pieejami dažādu dizainu koferi – ir arī iespējams pasūtīt personalizētus ceļojuma koferus, ja ir tāda vēlme. Klasiska izvēle būs melns koferis, tomēr daudz biežāk cilvēki dod priekšroku dažādiem krāsainiem koferiem skaistās krāsās un ar modernu dizainu. Melni koferi ir praktiski, jo tie tik ļoti nenosmērējas vai arī traipus tik ļoti nevar pamanīt, kā, piemēram, uz gaišas krāsas koferiem. Tāpēc parasti cilvēki priekšroku dod tumšiem vai raibiem koferiem, jo tā ir praktiskāka izvēle. Vēl viena krāsaina kofera priekšrocība – to ir vieglāk atpazīt, gaidot bagāžu. Ja visiem būtu melni koferi, tad rastos grūtības atpazīt savu koferi, taču koši rozā vai sarkanu koferi, kam ir kāds jauks raksts tu atpazīsi jau pa gabalu. Tas var ietaupīt laiku, saņemot bagāžu. Tāpēc ir ieteicams izvēlēties košu un krāsainu koferi gan stila dēļ, gan praktiskuma dēļ.

Lasi vēl