Ventspils Augstskolas telpās latviešu valodas mācības uzsāka kārtējā Ukrainas kara bēgļu grupa. Šīs grupas mācības, atšķirībā no iepriekšējām reizēm tiek finansētas no Moller Auto Ventspils ziedojuma.

Mācības kopumā notiks desmit nedēļu garumā, pasniedzējai, kurai dzimtā valoda ir ukraiņu valoda, ar saviem studentiem tiekoties divas reizes nedēļā Ventspils Augstskolas telpās. Un jāsaka gan, ka latviešu valodas apguve ir tikai pirmais solis ukraiņu integrēšanās procesā – ne viens vien jau ir izrādījis vēlmi apgūt arī citas programmas – gan tāpēc, lai uzturētu vai mainītu savu profesionālo kvalifikāciju, gan arī tāpēc, lai novērstu domas par procesiem, kas pašlaik risinās mājās. Mūžizglītības centra piedāvātajos kursos, ukraiņi ne vien apgūst jaunas prasmes, bet arī komunicējot sekmīgi iejūtas citas valsts kultūrā un vidē.

''Lai arī es šeit priekšā stāvu viena, tomēr aiz manis atrodas viss mūsu kolektīvs, un mēs no visas sirds vēlamies sniegt kaut nelielu atbalstu, lai jūs pēc iespējas veiksmīgāk integrētos šajos jaunajos dzīves apstākļos. Es apbrīnoju jūs un jūsu tautas spēku!''. Šādiem vārdiem pirmo nodarbību atklāj Moller Auto Ventspils direktore Alise Mačtama. Viņa vēl izdošanos nemaz ne tik vieglās – latviešu valodas – apguvē, un, protams, kas vissvarīgāk – pēc iespējas ātrāku miera iestāšanos Ukrainā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: