Šovakar pirmo Latvijas čempionāta pusfināla maču aizvadīs BK Ventspils basketbolisti, kas savā laukumā tiksies ar pēdējā laika principiālākajiem sāncenšiem BK Ogre. Finālā iekļūs komanda, kas uzvarēs trīs mačos.

Ja līdz šim bija pieņemts par Latvijas klasiskāko dueli saukt Ventspils un VEF spēles, kam, protams, ir liela daļa taisnības, tad pēdējās sezonās par ļoti principiālām kļūst ventspilnieku cīņas ar BK Ogre. Spēku samēros visai līdzīgās komandas regulāri tiekas svarīgos dueļos, bet nu jau otro pavasari pēc kārtas mērosies spēkiem Latvijas čempionāta pusfinālā. Ziemā komandas tikās arī Latvijas kausa pusfinālā, bet tajā pārus lielā mērā veidoja izloze, nevis iepriekš rādītais sniegums. Latvijas–Igaunijas līgas regulārajā sezonā labāk veicās ventspilniekiem, kas izcīnīja par piecām uzvarām vairāk nekā ogrēnieši un turnīra tabulā ieņēma trešo vietu. Divas reizes tika pieveikta arī Ogre – 77:57 mājās pašā sezonas sākumā un 78:69 viesos janvāra beigās. Kausa izcīņā uzvaras tika dalītas uz pusēm (85:78, 83:86), bet summā uzvarēja Ventspils, tā nonākot finālā, kurā tomēr atzina VEF pārākumu.

Tomēr pavasarī labāk ir veicies Ogres basketbolistiem, kas teicami noslēdza regulāro sezonu, pēc tam arī droši tika līdz Final 4, bet tajā gan sanāca divi zaudējumi. Ventspils apvienotās līgas sezonu noslēdza ar četriem zaudējumiem, otro reizi pēc kārtas netiekot līdz pusfinālam, kas, protams, bija liels sarūgtinājums. Un arī liels mīnuss, domājot par Latvijas čempionāta izslēgšanas mačiem. Kamēr Ogre spēlēja Final 4 un Latvijas čempionāta pusfinālā, ventspilniekiem spēļu nav bijis kopš 3. aprīļa, kas pirms izšķirošajiem mačiem nav nekas labs. «Atpūtāmies, trenējāmies, ārstējām savainojumus, kas kaut kādā ziņā arī izdevās. Tomēr man ļoti nepatīk, ja pavasarī ilgāku laiku nav spēļu un ir tikai treniņi. Mēģinājām atrast kādu iespēju aizvadīt pārbaudes spēli, bet tas neizdevās,» skaidro komandas galvenais treneris Gints Fogels. Runājot par gaidāmo pusfināla sēriju ar Ogri, viņš norāda, ka iespējami dažādi scenāriji: «Var būt gan visas piecas spēles, gan tikpat labi kāda komanda var palikt uz nulles. Protams, ceru, ka sava laukuma priekšrocība šajā sērijā nostrādās.»

Sezonas izskaņā palikuši bez komandas kapteiņa Andreja Šeļakova, ventspilnieki krietni zaudēja jaudu groza apakšā, kamēr Ogre to tieši pastiprinājusi, piesaistot no Odesas atbraukušo Lauri Blauu. Toties palīdzēt nevarēs vienmēr rezultatīvais Uģis Pinete, kuram tāpat savainojuma dēļ sezona beigusies. «Groza apakša viņiem izskatās labi, turklāt tie spēlētāji ir dažādi. Var pacīnīties, var iemest, viņi ir atšķirīgi gan centimetru, gan kilogramu ziņā. Tomēr vienmēr var atrast veidus, kā izcelt savus plusus un noslēpt mīnusus. Galvenais, lai neiejaucas kaut kādi blakus apstākļi. Sērijai jābūt interesantai, tāpēc ļoti ceram arī uz līdzjutēju atbalstu,» skaidro Fogels, piebilstot, ka kopumā komandu spēles stili ir diezgan līdzīgi.

Ogre Latvijas čempionāta ceturtdaļfinālā tikās ar BK Liepāja. Spraiga cīņa sanāca tikai otrajā spēlē Liepājā, kurā tuvu uzvarai bija mājinieki, galu galā tomēr piedzīvojot zaudējumu 84:89. Mājas spēlēs Ogre svinēja drošas uzvaras 84:69 un 82:65, tā visā sērijā triumfējot ar 3:0. Ar vidēji 15 punktiem mačā rezultatīvākais sērijas uzvarētāju rindās bija Rihards Zēbergs, Rinalds Sirsniņš izcēlās ar vidēji 11 rezultatīvām piespēlēm, bet Kristaps Dārgais – 10,3 atlēkušajām bumbām. Vēl virs desmit punktiem pirmajās trīs izslēgšanas maču spēlēs meta Mans Juciks, Prentiss Niksons (abi 11,7) un Dārgais (10,7). Par pārsteigumu ceturtdaļfinālā parūpējās Latvijas Universitātes spēlētāji, kas ar 3:2 pieveica Valmiera Glass/ViA basketbolistus un otro reizi komandas pastāvēšanas vēsturē varēs cīnīties par Latvijas čempionāta medaļām. Studenti jau vakar aizvadīja pirmo pusfināla maču ar galvenajiem favorītiem VEF un piedzīvoja zaudējumu 62:100. Ventspilnieks Ričards Vitoļskis LU rindās izcēlās ar diviem punktiem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Ventspilnieki ar Ogri otro reizi tiksies šajā piektdienā izbraukumā, bet Ventspilī atgriezīsies 2. maijā. Ja sērija ar trīs mačiem nebeigsies, 4. maijā cīņa paredzēta Ogrē, bet piektais mačs 6. maijā ieplānots Ventspilī.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Barons (Freiherr von ...) 26.04.2022, 16:32:18

    Le nu veicas.
    Aber čempiōn būs akal Vefiņ.Le zinat.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: