Ziņās katru dienu atbalsojas jauni un aizvien šausminoši kara notikumi. Ukrainas atbalstam no Ventspils izsūtīta kārtējā krava, šoreiz ar nedaudz neierastāku saturu.

Aprīļa sākumā ventspilnieki nosūtīja uz Ukrainu humānās palīdzības kravu. Lai arī šī nepavisam nav pirmā, tā pilnīgi noteikti ir ļoti īpaša un pavisam noteikti arī ļoti noderīga. PSIA Ventspils reiss valde pieņēmusi lēmumu vienu no uzņēmuma tirkīzzilajiem Mercedes Benz mikroautobusiem ziedot Ukrainas atbalstam. Tas tagad ripos pa Ukrainas ceļiem un pilsētu ielām. Protams, šis ziedojums iepriekš saskaņots ar Ukrainas vēstniecību, iepriekš sarunāts arī kravas transports, kas to kopā ar citiem Latvijas iedzīvotāju ziedotajiem transportlīdzekļiem aizgādās no Rīgas līdz pat Ukrainas robežai. Pie Ukrainas robežas kravu sagaidīs koordinatori, kas to nogādās tālāk Ukrainā.

«Mums bija tāda iespēja vienu autobusu noziedot, to tad arī darījām,» saka PSIA Ventspils reiss valdes priekšsēdētājs Arturs Lieģis. Pēc viņa stāstītā, civiliedzīvotājus izvest no Ukrainas ir sarežģīti. Armijas transports šajās misijās ne vienmēr var iesaistīties, bieži vien cilvēki, lai tiktu laukā no kara plosītās valsts, pārvietojas kājām. Šo mikroautobusu, visticamāk, uzņēmums būtu pārdevis, bet, zinot, ka Ukrainā šobrīd ir ļoti liela nepieciešamība pēc transporta, nolēmuši uzrunāt Ukrainas vēstniecību. Ukrainas puse piekritusi. Ventspils reiss jau trešo reizi iesaistās palīdzībā Ukrainai, pirmās divas reizes vesti Ukrainas iedzīvotāji – pirmajā reizē no Ukrainas pierobežas Polijā, bet otrajā reizē mērots ceļš līdz pat Moldovai un atpakaļ.

Mikroautobuss uz Ukrainas pierobežu nebrauks tukšā. Agrā piektdienas pēcpusdienā PSIA Ventspils reiss galvenais inženieris Reinis Rasa aizveda ziedošanai paredzēto mikroautobusu uz uzņēmuma SIA Diana Sveces ražotni, kur to noliktavā jau gaidīja divas paletes ar Liepājas uzņēmuma UPB saziedotajiem darba drošības apģērbiem un palīglīdzekļiem. Kā skaidro UPB Komunikācijas un mārketinga departamenta vadītāja Katrīna Lulle, UPB grupa palīdzības sniegšanā Ukrainai iesaistās dažādos veidos, atbalstot gan tos cilvēkus, kuri kā bēgļi ieradušies Latvijā, gan tos, kuri turpina cīņu par savas valsts neatkarību.

«Karadarbībai sākoties, meklējām iespējas un kontaktpersonas, kas palīdzētu koordinēt atbalsta nogādāšanu tieši uz Ukrainas teritoriju. Viens no šādiem atsaucīgiem kanāliem ir Ventspils ukraiņu kultūras biedrība Kobzar, caur kuru uz Ukrainu esam nosūtījuši paleti ar drošības ķiverēm, atstarojošām vestēm, darba cimdiem, darba apaviem un citām lietām, kas nepieciešamas glābšanas darbos. Par šādu praktisku atbalstu izlēmām, jo, mūsuprāt, ir svarīgi no traumām pasargāt arī glābējus, kuri pašaizliedzīgi strādā gruvešos,» skaidro uzņēmuma pārstāve.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Pornieks 19.04.2022, 19:01:51

    https://www.ventasbalss.lv/zinas/palidziba-ukrainai/45485-aicinajums-palidzet

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: