Ceturtdien, 14. aprīlī, plkst.15 Pārventas bibliotēkā, notiks tikšanās ar rakstnieci, publicisti, kultūras žurnālisti, scenāristi, producenti un pasaules apceļotāju Elvitu Ruku.

Rukas jaunākajā grāmatā ''Paradīze ir tikai vieta uz zemes'' viņas personiskie ceļojumu iespaidi sapludināti ar ieskatu kultūrvēsturē un dažādās reliģijās, veidojot koncentrētu, dinamisku un emocionālu vēstījumu par cilvēces daudzveidību, vērtējuši izdevniecības ''Dienas Grāmata'' pārstāvji. Grāmatas stāsti aptver Azerbaidžānu, Beninu, Dāniju, Indiju, Izraēlu, Kolumbiju, Krieviju, Lielbritāniju, Mongoliju, Sumatru, Togo, Ukrainu un Vidusāzijas valstis.

Ruka ieguvusi maģistra grādu mākslas vēsturē un muzeoloģijā. Viņa zināma gan dokumentālā kino cienītājiem, gan periodikas un grāmatu lasītājiem. Kopumā Ruka sarakstījusi 11 grāmatas. Literatūrā debitējusi ar grāmatu ''Sirsnīgie suņi'', lasītāji atzinīgi novērtējuši viņas romānu ''Izdzīvo. Piedzīvo. Lido'', kā arī  dokumentālos vēstījumus par bijušajām PSRS republikām un sulīgos līdzcilvēku memuārus. Publicējusies žurnālos ''Sestdiena'', ''Ieva'', ''Mājas Viesis'' un sabiedrisko mediju portālā lsm.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: