Svētdien, 3. aprīlī, plkst. 19 Ventspilī, koncertzālē ''Latvija'' notiks labdarības koncerts ''Nakts nevar ilgt mūžīgi'', kura apmeklētājiem, iegādājoties biļeti, būs iespēja ziedot kara plosītajai Ukrainai un tās cilvēku atbalstam.

''Mēs esam priviliģēti. Mēs, uz un aiz skatuves. Mēs, skatītāju zālē. Mēs birojos, ražotnēs, sporta laukumos, skolās, mājās, mazdārziņos. Mūsu dzīve un ikdiena turpinās, kaut tumša mākoņa nomākta. Krievijas armija ir iebrukusi Ukrainā un pārkāpusi neatkarīgas valsts robežas. Ukrainai ir nepieciešams atbalsts! Katram ir jārīkojas, lai palīdzētu bērniem, sirmgalvjiem, mammām un tētiem, kuriem uzbrūk Krievijas armija. Zinām, ka daudzi no mums jaut to dara un  dod daudz, lai palīdzētu. Diemžēl, karš vēl nav beidzies. Tumsa nav atkāpusies. Taču nakts nevar ilgt mūžīgi...'' saka Koncertzāles ''Latvija'' mākslinieciskais vadītājs Miks Magone.

Koncerta apmeklētājiem, nopērkot biļeti ir iespēja ziedot kara plosītajai Ukrainai un tās cilvēku atbalstam. Šī ir tā reize, kad aicinot iegādāties biļeti, pirmkārt tiekat aicināts ziedot. Visa par biļeti iztērētā summa – 10 EUR vai brīvprātīgi vēl pievienotā summa ar fonda Ziedot.lv starpniecību nonāks tur, kur visvairāk vajadzīgs.

Koncertā ''Nakts nevar ilgt mūžīgi'' izskanēs dziesmas no divu ievērojamu, dažādu paaudžu un atšķirīgu pasauļu skaņražu cikliem. Ievadā klausītāji gan klātienē, gan tiešsaistē dzirdēs ievērojamā 20. un 21. gs. ukraiņu komponista Valentīna Silvestrova dziesmas no cikla ''Klusās dziesmas'' baritona Armanda Siliņa un pianista Riharda Plešanova sniegumā. Turpinājumā pirmatskaņojumu Latvijā piedzīvos pazīstamā amerikāņu komponista Deivida Langa piecu dziesmu cikls ''Runā nāve'', kura lasījumam vienkopus pulcēsies soprāns Beāte Zviedre, vijolniece Marta Spārniņa, ģitārists Kaspars Vizulis un pianists Edgars Cīrulis. Koncerta telpu vārda plašākajā nozīmē veidos vizuālie mākslinieki Krista un Reinis Dzudzilo.

Koncerts ir pirmais koncertzālē "Latvija" pēc visu līdz 1. aprīlim spēkā esošo Covid-19 epidemioloģiskās drošības pasākumu atcelšanas. Iespēja to apmeklēt atkal ir ikvienam! Sejas masku lietošana iekštelpās kā vienīgā iespējamā neērtība gan apmeklētājiem, gan māksliniekiem un koncertzāles darbiniekiem ir brīvprātīga.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -2
    Gārfilds 24.03.2022, 18:54:36

    Priekšgalā atkal būs zeks, kurš speciāli atlidos, no minhenes. Vispār jau zeks teicis, ka mūsu slimnīca vislabākā, modernākā, un strādā eiropas līmenī. Laikam, ja neguļ te, tad vērts aizdomāties.

  • -2
    .Nahs Nahs 24.03.2022, 20:07:35

    Tfu,tfu,tfu,nepiesauc nelaimi!
    Negribam to klaunu vairs redzēt pasākumos!

  • -5
    Marta P 25.03.2022, 08:29:19

    Slimnīca mums laba, speciālisti ar. Bet tomēr šeit nav pieejami pilnīgi visi speciālisti. Valsts politika neparedz, ka arī reģionos var ārstēties visi cilvēki. Mums ir paveicies, ka vispār slimnīca mums ir, turklāt šādā līmenī.

  • -2
    Pilsēta 24.03.2022, 19:27:29

    Ministrs teica, ka aprīlī visi ierobežojumi tiks atcelti. Arī sertifikāti un maskas būs tikai vēlemas ne obligātas.

  • -4
    Larijs Kukarans 24.03.2022, 21:06:55

    ministrs-tante,viena tante teica,tu vēl kādam no viņiem tici?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: