Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 21. marta plkst. 6.30 līdz 22. marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigāde saņēma 12 izsaukumus – sešus uz ugunsgrēku dzēšanu, divus izsaukumus uz glābšanas darbiem, bet četri no izsaukumiem bija maldinājumi.

Šorīt plkst. 5.12 saņemts izsaukums Ventspilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka deg koka dzīvojamā māja ar atklātu liesmu 140m2 platībā un liesmas arī apdraud blakus ēkas.

Ugunsdzēsēji glābēji no ēkas iznesa cilvēku, kuru nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, kas konstatēja cilvēka nāvi.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās četri cilvēki. Plkst. 6.49 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks lokalizēts un patlaban ugunsdzēsēji glābēji turpina darbu notikuma vietā. Ugunsdzēsēji glābēji ugunsgrēkā nosargāja blakus esošās ēkas.

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 76 izsaukumus – 50 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem 29 bija kūlas ugunsgrēki, 18 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Lasi vēl