Pašlaik skolās Latvijā mācās 1852 ukraiņu bēgļu bērni, informē Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji. Informācija par bērniem, kas sāk mācības Latvijas skolās, apkopo Valsts izglītības informācijas sistēmā. Šo informāciju sistēmā ievada izglītības iestāde, kas uzņem ukraiņu bērnu.

Visvairāk ukraiņu bērnu, gan pirmsskolas, gan vispārējās izglītības vecumā, mācās Rīgā, kur pašlaik izglītību iegūst 1005 bērni. Otrajā vietā ir Ventspils, kur uzņemti ir 114 bērni, savukārt trešajā - Jelgava, kur uzņemti 50 bērni.

1496 ukraiņu skolēni mācās vispārējās izglītības skolās. 780 skolēni mācās mazākumtautību skolu programmās un 715 skolēni mācās programmās valsts valodā. Savukārt viens skolēns mācās Žila Verna Rīgas Franču skolā, kas ir vienīgā skola Latvijā, kas piedāvā Francijas mācību programmu ar Latvijas un Francijas ministriju akreditāciju.

356 ukraiņu skolēni mācās pirmsskolas izglītības iestādēs. 148 skolēni mācās mazākumtautību programmās, savukārt 208 skolēni mācās programmās latviešu valodā.

Krievijas sāktais karš ir piespiedis bēgļu gaitās doties miljoniem Ukrainas iedzīvotāju, tai skaitā ukraiņu bērnus, kuriem Izglītības un zinātnes ministrija ir apņēmusies atrast mācību iestādes, lai bērni neiekavē mācību procesu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: