Pašvaldības SIA ''ŪDEKA'' atgādina, ka Ventspilī sākot ar 2022. gada 1. aprīli spēkā stāsies jaunie ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi. Turpmāk ūdensapgādes pakalpojumu tarifs būs 0,77 eiro par kubikmetru, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs - 1,24 eiro par kubikmetru - kopā ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifs būs 2,01 eiro par kubikmetru bez pievienotās vērtības nodokļa.

Jaunie tarifi būs jāņem vērā, norēķinoties par aprīlī saņemtajiem pakalpojumiem. Lai arī Ventspils ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi tika paaugstināti, arī turpmāk tie būs vieni no zemākajiem valstī. Jāatzīmē, ka iepriekšējie Ventspils ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi spēkā bija 13 gadus. Pateicoties mērķtiecīgam darbam un ieguldījumiem pilsētas ūdenssaimniecības attīstībā, visu šo laiku bija izdevies nodrošināt nemainīgu tarifu stabilitāti. Izmaiņas tarifos galvenokārt bija nepieciešamas tādēļ, ka Ventspilī pēdējo divu gadu laikā ievērojami samazinājās pieprasījums pēc sniegtajiem ūdenssaimniecības pakalpojumiem. Lielākais ūdenssaimniecības pakalpojumu pieprasījuma kritums bija novērojams tieši juridisko klientu sektorā. Tāpat gadu gaitā būtiski bija mainījušās arī ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas izmaksas – pieaugusi minimālā alga, degvielas cena un palielinājusies elektroenerģijas cena.

Pašvaldības SIA ''ŪDEKA'' aicina tos klientus, kuri vēl nesaņem rēķinus un maksājumus veic, izmantojot internetbankas definētos maksājumus vai abonentu grāmatiņas, maksājumus par marta mēnesi veikt savlaicīgāk - ne vēlāk kā līdz 10. aprīlim.

Lasi vēl

Komentāri (14)

  • 0
    VERONIKA M 30.03.2022, 15:28:40

    Cik maksāsim par ūdens piegādi un kanalizāciju,ko saņemsim laikā no 28.marta līdz 31.martam, ja par šajās dienās saņemto drīkastam deklarēt tikai kopā ar saņemto no 1.-27.aprīlim ( tātad par cenu, kas lielāka)?

  • -2
    Pašvaldības SIA "ŪDEKA" 30.03.2022, 17:47:47

    Labdien,
    Ūdens patēriņa skaitītāju rādījumu paziņošanas termiņi daudzdzīvokļu mājām ir noteikti atbilstoši noslēgtajiem līgumiem. Konkrētais skaitītāju rādījumu nolasīšanas periods ir izvēlēts optimālais, lai pašvaldības SIA “ŪDEKA” un pašvaldības SIA “Ventspils siltums” (kam ŪDEKA sniedz datus par karstā ūdens patēriņu) varētu savlaicīgi sagatavot rēķinus klientiem par iepriekšējo mēnesi. Ja dēļ izmaiņām tarifos kāda māja vēlas skaitītāju rādījumus nolasīt un nodot tieši 31.martā, tad mājas pilnvarotajai personai ir nepieciešams sazināties ar PSIA “ŪDEKA”. Tad pilnvarotā persona arī varēs organizēt skaitītāju inventarizācijas, kā arī iesniegt PSIA “ŪDEKA” 31.datumā nolasītos rādījumus un arī mājas ievada skaitītāja rādījumus. Taču šādā gadījumā jārēķinās, ka marta mēnesī mājām būs lielāks patēriņš nekā visos iepriekšējos mēnešos un rēķini no PSIA “ŪDEKA”, gan PSIA “Ventspils siltums” būs pieejami vēlāk nekā ierasts.

  • 0
    .Nahs Nahs 30.03.2022, 17:59:41

    No "Ūdekas" skaidrojuma izriet,ka atkal cietēji būs iedzīvotāji.

  • -1
    Marta P 31.03.2022, 13:34:36

    Neviens nav cietējs. tik cik iztērēts ūdens, tik arī ir iztērēts. Ja cilvēki grib nodot 31.martā rādītājus, tad patēriņš būs lielāks, jo vienkārši periods būs garāks, vairāk dienas, savukārt aprīlī - mazāks, jo periods īsāks, mazāk dienas. To izvēlas iedzīvotāji.

  • 0
    Elviss22 30.03.2022, 18:25:16

    Novadā jau 2021 gadā maksāja :
    Aukstais ūdens - 1,058
    Kanalizācija - 1.519 , tas bez PVN, cik šogad maksā, neesmu prasījis. Novada vadība vispār par iedzīvotājiem nedomā, tikai plēš naudu.

  • 0
    VERONIKA M 31.03.2022, 10:39:29

    Ūdekai - kāpēc tikai tagad 31.martā šis skaidrojums? Vai tam nevajadzēja būt reizē ar paziņojumu par tarifu maiņu? ŠODIEN tas jau ir par vēlu! Un atkal esam piekrāpti! "AK TAUTA, KĀ TU KRĀPTA TIEC!" -NEKAS NEMAINĀS. KĀ TO LABOT?

  • -1
    Marta P 31.03.2022, 13:36:21

    Skaidrojums bija jau vakar - 30.martā. Pāris stundas pēc jautājuma (var redzēt, kad jautājums, kad atbilde). To varēja uzzināt arī vienkārši uzzvanot uz ūdeku vai uzprasot ātrāk.

  • -1
    Pašvaldības SIA "ŪDEKA" 31.03.2022, 15:38:41

    Labdien,
    Šāds skaidrojums iepriekš netika sniegts, jo pašvaldības SIA “ŪDEKA”, izrakstot rēķinus, ievēro ūdenssaimniecības pakalpojumus regulējošo normatīvo aktu prasības, kas paredz, ka pakalpojumu līgumā tiek noteikts, kādā kārtībā un termiņos tiek nolasīti un paziņoti komercuzskaites rādījumi, kas uzskaita ūdenssaimniecības pakalpojumus (MK noteikumi Nr. 174 “Noteikumi par sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanu un lietošanu”).

  • -1
    Pašvaldības SIA "ŪDEKA" 31.03.2022, 15:44:54

    Ņemot vērā to, ka līgumu nosacījumi dažādiem klientiem mēdz atšķirties, tad, jau iepriekš aicinājām Jūs norādīt konkrētu adresi, lai komentētu konkretās mājas situāciju. Pārsvarā līgumos ar daudzdzīvokļu mājām ir paredzēts, ka komercuzkaites rādījumus nolasa no katra mēneša 25. līdz 27.datumam un piefiksētos rādījumus ir jānodod līdz 28.datumam. Tāpat dzīvojamās mājas īpašnieki ir lēmuši par līgumos atrunātajiem noteikumiem, tai skaitā par norēķinu kārtību un rādījumu nolasīšanas un ziņošanas termiņiem. Norēķinu periods ir viens mēnesis un pakalpojums, par ko ir jāveic samaksa norēķinu periodā, tiek uzskaitīts atbilstoši līgumā noteiktajai kārtībai. Izņēmuma kārtā, ja dzīvojamās mājas īpašnieki lemj citādāk nekā atrunāts noslēgtajos līgumos, pašvaldības SIA “ŪDEKA” var atsaukties īpašnieku vēlmei un vienā norēķinu periodā pieņemt rādījumus arī vēlāk. Aicinām sazināties ar savas mājas apsaimniekotāju!

  • -1
    Pašvaldības SIA "ŪDEKA" 31.03.2022, 15:45:32

    Tāpat atgādinām, ka dzīvojamās mājas īpašnieki var lemt par norēķinu veikšanu ar pārvaldnieka starpniecību un lemt par citu kārtību un termiņiem, kādā tiek nolasīti un nodoti skaitītāju rādījumi pārvaldniekam, kas attiecīgi var nodrošināt rēķinu savlaicīgu izrakstīšanu.

  • 0
    VERONIKA M 31.03.2022, 10:49:40

    ŪDEKAI-"skaitītāju inventarizācijai" ir jābūt vismaz VIENU REIZI GADĀ! Bet visus šos gadus kopš sākās ši "ūdensgeita" tādu neesmu manījusi.

  • -1
    Marta P 31.03.2022, 13:37:56

    To vai tad pieprasa ūdeka? Man kaut kā šķiet, ka iedzīvotāji/apsaimniekotājs.

  • -1
    Pašvaldības SIA "ŪDEKA" 31.03.2022, 15:40:22

    Atgādinām, ka ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzēja atbildības robežas ir noteiktas līdz mājas ievada skaitītājam, kā to paredz Ūdenssaimniecības pakalpojumu likums. Ne normatīvo aktu regulējums, ne savstarpēji noslēgtie līgumi neuzliek par pienākumu ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzējam pārbaudīt pakalpojumu saņēmēja iesniegto datu atbilstību reālajam patēriņam, kā arī skaitītāju inventarizāciju organizēšanu mājā. Visi aprēķini tiek veikti ņemot vērā mājas kopējos komercskaitītāju rādījumus. Ja mājas apsaimiekotājs vai pilnvarotā persona organizē ūdens patēriņa skaitītāju rādījumu pārbaudes daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā, tad arī tiek piesaistīti pašvaldības SIA “ŪDEKA” pārstāvji. Agrāk tiešām šādas individuālo ūdensskaitītāju pārbaudes ūdenssaimniecības uzņēmums dzīvokļos veica, jo tad mājās nebija uzstādīti kopējie komercskaitītāji.

  • -1
    Pašvaldības SIA "ŪDEKA" 31.03.2022, 15:40:34

    Jāņem vērā, ka, lai nodrošinātu šādus papildu pakalpojumus, kā inventarizāciju veikšana, ūdenssaimniecības uzņēmumam būtu nepieciešami papildu resuri. Šādus izdevumus nevar iekļaut ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifos, tādēļ izdevumi būtu jāiekļauj, piemēram, rēķinu sagatavošanas cenās.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: