30. jūlijā plkst. 17 Popes ev. lut. baznīcu pieskandinās ērģelnieks un pianists Jānis Karpovičs un jauna soprāna pavēlniece Paula Mihailova. Šis gads ir izcilā vācu komponista Makša Rēgera 150. jubilejas gads, tādēļ arī festivālā koncerts Popē būs veltīts viņa daiļradei.

Popes baznīcas 1898. gadā būvētās Valkera firmas ērģeles ar savu intensīvo, bet ļoti niansēto intonāciju lieliski atklāj M. Rēgera dziļo jūtu pasauli, viņa fantāzijas lidojumu harmonijas pasaulē. Līdzās ērģelēm no jauna ieskanēsies T. Johansona Rīgā būvētais flīģelis, kurš tapis apmēram tajā pašā laikā, kad baznīcā uzbūvētas ērģeles.

12. augustā plkst. 17 Zlēku ev. lut. baznīcā būs iespēja dzirdēt lietuviešu ērģeļu duetu – Aušru Motuzaiti-Pinkevičieni un Vidas Pinkevičius. Koncertā skanēs romantisma laikmeta ērģeļu dueti un solo skaņdarbi, kā arī paša V. Pinkevičus komponētā Sv. Jāņa svīta, kura tapa 2022. gadā, kad Polijas un Latvijas ērģeļbūvētāju konsorcijs Viļņas Sv. Jaunavas Marijas Debesīs Uzņemšanas baznīcā uzstādīja jaunbūvētās ērģeles. Katra svītas daļa ir veltījums kādam no latviešu vai poļu šajā franciskāņu klostera baznīcā strādājošajiem ērģeļbūvētājiem.

Festivāls noslēgsies 23. septembrī ar koncertu Ugāles ev. lut. baznīcā. Tajā uzstāsies poļu ērģelnieks Filips Presaizens no Krakovas. Koncertā skanēs 17. gadsimta vācu komponistu skaņdarbi – variācijas par dažādu korāļu tēmām, dzirdot mūziķi arī improvizējam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: