Livonijas Ordeņa pils Kapitulas zālē svinīgā ceremonijā tika sveikti 2022./2023. mācību gada labākie vidusskolas absolventi, kuriem Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Vītoliņš pasniedza Ventspils valstspilsētas Izglītības inovācijas balvas.

Šogad divi vidusskolas absolventi saņēma Izglītības inovācijas balvas “Gada skolēns”, savukārt pieci absolventi saņēma Ventspils valstspilsētas pašvaldības Pateicības par augstiem rezultātiem mācību darbā. Pasākumā tika sveikta arī 2. vietas ieguvēja Latvijas un novada mācības atklātajā olimpiādē, konkursa “Sibīrijas bērni 1941-1949 trimdas bērni 1944” Galvenās balvas ieguvēja, kā arī SMU konkursa “Start Strong 3+3” Galvenās balvas ieguvējas un viņu skolotāji.

Nosaukumu “Gada skolēns” Ventspils vispārizglītojošo skolu absolventiem piešķir par augstiem sasniegumiem mācību darbā, vidējās izglītības atestātā iegūstot vērtējumus 8, 9 un 10 balles un katrā no centralizētajiem eksāmeniem saņemot vērtējumu, kas nav zemāks par 75%. Šogad “Gada skolēns” nosaukums tika piešķirts Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas absolventiem Kristinai Rediko un Didzim Smorodovam.

Absolventiem, kuri saņēma Ventspils valstspilsētas pašvaldības Pateicības, atestātos ir tikai teicamas sekmes (8, 9 un 10 balles) un tikai vienā no centralizētajiem eksāmeniem kopējais procentuālais vērtējums bijis zemāks par 75%, bet ne mazāks par 65%.

Šogad tos saņēma Ventspils 4. vidusskolas absolvente Karina Šteina, Ventspils 2. vidusskolas absolvents Daniels Stulpe un Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas absolventi Vlada Šafranska, Marta Dzelme un Anna Nikolajenko.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības Pateicības tika pasniegtas 12. klašu absolventiem, kuri šajā mācību gadā beiguši skolu ar teicamām sekmēm un guvuši augstus sasniegumus augstākā līmeņa centralizētajos eksāmenos dabaszinību mācību priekšmetos.

Šādas pateicības saņēma Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas absolventi Kristofers Štekerhofs, Marija Solovjova un Krista Alise Ālīte, bet Venstpils valstspilsetas pašvaldības Pateicību par teicamām sekmēm un augstiem sasniegumiem obligātajos centralizētajos eksāmenos saņēma Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas absolvente Naomija Jotkus.

Tradīcija sveikt centīgākos un panākumiem bagātākos vidusskolu absolventus aizsākusies jau 2000. gadā un kopš tā laika nosaukumu “Gada skolēns” ieguvuši vairāk nekā 160 Ventspils vidusskolu absolventi. Tāpat pasākumā ir tradīcija domes priekšsēdētāja diskusija ar jauniešiem par viņu nākotnes plāniem, tālāko studiju izvēli un jauniešu idejām par nepieciešamajiem uzlabojumiem turpmākai pilsētas attīstībai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: