Pagājušās nedēļas nogalē Upesciema stadionā ar Ventspils kērlinga kluba komandas uzvaru noslēdzās ikgadējā Latvijas klubu kausa izcīņa petankā. Ventspilnieku rindās cīnījās Agita Puriņa, Eva Martinsone, Inga Apmane, Kristīne Vilka, Raido Blumbergs, Nauris Bogdanovičs un Andris Padrevics.

Sacensības noritēja divas dienās, atbilstoši starptautiskajiem klubu kausa izcīņas noteikumiem. Katrs klubs ar pārējo klubu komandām izspēlēja sešas vienspēles, trīs dubultspēles un divas trijnieku sacensības.

Ventspils kērlinga kluba komanda spēja uzvarēt visus klubus un pārliecinoši izcīnīt 2023. gada Latvijas klubu kausu. Katra spēle bija nozīmīga, un ar visiem klubiem par uzvarām nācās pamatīgi pacīnīties, taču izšķirošā un grūtākā ventspilniekiem bija pēdējā cīņa - ar iepriekšējo četru gadu Latvijas kausa ieguvējiem - Upesciema Warriors komandu, kas, pēc zaudējuma Ventspilij, kopvērtējumā ierindojās trešajā vietā, bet otro vietu pirmo reizi spēja izcīnīt Ērģemes petankisti.

Ventspils kērlinga kluba komandai šis ir otrais panākums klubu konkurencē – 2010. gadā ventspilnieki uzvarēja pirmajā Latvijas klubu kausa izcīņā, tomēr tālāk, augot visu Latvijas klubu spēlētāju meistarībai, cīnījās jau ar mainīgām sekmēm. Pēdējo gadu mērķtiecīgs treniņu darbs, to nepārtraucot arī ziemas sezonā, ir vainagojies ar labiem panākumiem – no 2019. gada klubu sacensībās ir izcīnītas tikai godalgotas vietas, un nu nopelnīts arī atkārtotais uzvarētāja gods.

Ventspils kērlinga klubs nākošajā sezonā varēs uzņemt Latvijas klubu kausa izcīņu Ventspils Piedzīvojumu parka laukumos, bet, lai piedalītos Eiropas klubu kausa izcīņā, atbilstoši sacensību nolikumā iepriekš veiktajām izmaiņām, nāksies uzvarēt arī nākamā gada sacensībās.

Atbilstoši sacensību nolikumam, klubu kausa izcīņā piedalās seši sporta klubi - pieci kvalificējas pēc pagājušā gada kausa izcīņas rezultātiem - JRFPC ''Upesciema Warriors'', Ventspils kērlinga klubs, sporta klubi ''Boule'', ''Petanks Ērģeme'', ''Rīgas petanka'', bet sestais dalībnieks izcīna vietu pārējo klubu priekšsacīkstēs – šogad, kā sestais klubs, pievienojās biedrības ''Sport Boules Club Riga'' komanda.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: