20. janvārī plkst. 19 Popes estrādē sāksies barikāžu laika atceres pasākums "Plecu pie pleca", kurā piedalīsies pārstāvji no visa novada. Degs ugunskuri, skanēs atmiņu stāsti un dziesmas. Notikumā iesaistīsies pūtēju orķestra "Ugāle" mazais sastāvs, muzikanti Kaspars Petmanis un Indra&Normunds.

Pasākumu organizē Ventspils novada kultūras darbinieces, idejas autore ir Usmas tautas nama vadītāja Elana Jurgena. Viņa kopā ar kolēģēm vēlas godināt tos, kuri pirms 31 gada no Ventspils rajona devās uz Rīgu, lai sargātu galvaspilsētu kopā ar cilvēkiem no visas Latvijas. Tauta bija vienota un parādīja savu garīgo spēku, kas nav zudis arī tagad.

20. janvārī Popē tiks piepildīta barikāžu notikumu atmiņu lāde. Tajā saguls nevardarbīgās pretošanās kustības dalībnieku sacītais par 1991. gada sākumu. Atmiņas pēc tam apkopos, lai tās būtu pieejamas visiem. Pasākuma "Pleca pie pleca" rīkotājas aicina barikāžu dalībniekus no visa novada ierasties Popē, lai atcerētos atmodas laiku un pakavētos atmiņās par vēsturiskajiem norisēm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: