Līdz 21. janvārim Ventspils novada pašvaldība aicina izteikt savu viedokli par zemūdens medībām atļauto ūdenstilpju skaita palielināšanu Ventspils novadā, to papildinot ar Irbi, Ventu, Rindu un Klāņezeru.

Ventspils novada pašvaldība saņēmusi Latvijas Pašvaldību savienības vēstuli ar lūgumu izvērtēt un darīt zināmu savu viedokli Zemkopības ministrijai par nepieciešamību grozīt Ministru kabineta 2015. gada 22. decembra noteikumu Nr. 800 ''Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumi'' 7. pielikumu ''Ezeri un upes vai to daļas, kurās atļautas zemūdens medības''.

Latvija ir bagāta ar ezeriem un upēm, un ir iedzīvotāji, kuriem patīk makšķerēt zivis zem ūdens, tas notiek ar atšķirīgu rīku – ar muskuļu spēku uzlādējamu harpūnšauteni, kuras harpūnas uzgaļa platums nepārsniedz 10 centimetrus. Citu rīku lietošana zemūdens medību laikā ir aizliegta.

Aptaujas anketa pieejama ŠEIT!

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -3
    Ostgals 10.01.2022, 11:23:05

    Zemūdens šāvēju interese noteikti nebūs raudiņas un karūsiņas, bet gan trofeju izmēru zivis. Tas noteikti mazinās kvalitatīvu vaislinieku skaitu šajās ūdenskrātuvēs, jo zivis īpaši nebaidās no šiem "strēlniekiem". Tekstā "Uzgaļa platums nepārsniedz 10 centimetrus" skan diezgan nopietni. Labāk, lai jūrā mēģina kaut ko sadabūt, tur lielāki plašumi:)))

  • -3
    Cibiņš 10.01.2022, 14:11:48

    Bija jau tādi gadījumi zināmi. Rudenī Ventā pie Piltenes un Zlēkām pirms lieguma un vēl lieguma laikā naktīs ar prožektoriem šāva lašus uz nebēdu. Par lašupi Irbi nemaz nerunāsim. Tad, kad dažus rudeņus atpakaļ pie Zlēku tilta vienu branžu saņēma ciet, tad pārējie ar drusku nomierinājās. Bet nu visu grib atļaut oficiāli? Nu, nu...

  • -1
    ventspilnieks 36,7 10.01.2022, 15:30:30

    Labāk lai šauj nekā lieto elektrotīklus. Irbē joprojām nav neviena grundulīša, tik ieceļotājzivis.

  • -3
    Cibiņš 10.01.2022, 14:14:30

    Jautājums: kāda ir starpība starp briesmīgi apkaroto zivju duršanu ar žebērkli un šaušanu zem ūdens ar harpūnu? Manuprāt - nekāda.

  • -3
    Pornieks 10.01.2022, 15:15:44

    Kāds var būt viedoklis veģetārietim? Man vispār bērnībā uz zi'vīm nopietna alerģija bija, sevišķi zandartiem un upju zivīm. Nav jau tik daudz arī to tīro ūdeņu, ekoloģijas jautājumi joprojām risināti tikmēr - kamēr kads zvana trauksmes zvanus. Tad arī brīnamies ka mums visādi kovidi un omikroni jāārstē ārkārtas kārtībā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: