Glābšanas dienestu darbinieki joprojām dara visu, lai neļautu izplatīties ugunsliesmām, kuru epicentrs kopš 17. jūlija vakara ir Valdgales pagasta Lielsalu purvā. No pirmās ugunsnelaimes dienas koordinācijas darbos iesaistījies arī Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks.

Viņš katru dienu dodas uz Puzes pagasta Stiklu ciemu un nepārtraukti saņem aktuālo informāciju, lai zinātu, kā palīdzēt iedzīvotājiem. Pēc viņa teiktā, desmit dienu laikā ir izdedzis 1221 hektārs, 20 līdz 25% ugunsgrēka skartās teritorijas atrodas Ventspils novadā.

Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks ir pateicīgs Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbiniekiem, kuri vada glābšanas operāciju, iesaistot darbos arī "Latvijas Valsts meži" pārstāvjus, Valsts meža dienesta darbiniekus un zemessargus. Viņu galvenais uzdevums ir ierobežot uguns izplatīšanos, šim nolūkam tiek izmantotas 30 km garumā perimetrā novietotās maģistrālās ūdensvada līnijas. "Jaunākā informācija liecina, ka izdegušo platību īpatsvars nav palielinājies, tomēr purvā gruzd kūdra – degšana jebkurā brīdī var atsākties. Gribu brīdināt iedzīvotājus netuvoties ugunsgrēka skartajām teritorijām ne tikai tagad, bet arī vēlāk – pēc pāris mēnešiem, jo izdegušais mežs un purvs vēl ilgi būs bīstams. Pats novēroju, kā nekontrolēti krīt koki," norāda Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks.

Ugunsgrēka ierobežošanas darbos katru dienu piedalās 100 līdz 150 glābēju, viņu operatīvais štābs atrodas Puzes pagasta Stiklu ciemā, kur katru dienu tiek nodrošinātas četras ēdienreizes. To veic Puzes pagasta pārvaldes vadītāja Santa Šēniņa un Stiklu internātpamatskolas direktore Lienīte Alsberga, turklāt viņām abām ir lieliska komanda. "Gribu pateikties visiem Ventspils novada iedzīvotājiem, kuri iesaistījušies krīzes situācijas risināšanā. To dara arī Ventspils novada pašvaldības deputāts Ints Apsītis, kurš kopā ar saviem palīgiem palīdz ar padomu un tehniku. Produktu piegādi Stiklu ciemam tagad uzņēmušies Valsts mežu dienests, līdz šim to veica pašvaldības darbinieki," saka Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks. Viņš apliecina, ka Stiklu ciemā uzturas 50 no 120 pastāvīgajiem iedzīvotājiem, bet tiem, kas jau ir evakuējušies, vēl nebūtu vēlams atgriezties mājās, jo vēja virziens jebkurā brīdī var mainīties, izraisot jaunu piedūmojuma vilni.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: