Par Trīs bumbu spēļu astotās sezonas uzvarētājiem kļuvuši Blāzmas spēlētāji, kuri līdz ar to uzvarējuši jau trešo gadu pēc kārtas, kas līdz šim nebija izdevies nevienai komandai.

Pēc pirmajām divām sporta spēlēm – pludmales volejbola un minifutbola – līderos atradās komanda Kurekss, kurai pirms izšķirošajiem notikumiem pat izdevās palielināt pārsvaru. Pēc pludmales volejbola līderus Kureksu un Blāzmu šķīra tikai viens punkts, bet pēc divām disciplīnām tie bija jau trīs.

Strītbola sacensību pirmajā dienā gan kļuva skaidrs, ka zelta liktenis izšķirsies abu basketbola līderu – Blāzmas un Sporta mafijas – savstarpējā cīņā. Kurekss turnīra gaitā zaudēja abām šīm komandām, paklupa vēl dažos citos mačos, bet pēc zaudējuma Gālenei kļuva skaidrs, ka pašiem kopvērtējuma līderes pozīcijas nosargāt neizdosies. Bija jācer uz mafioziem, kuriem panākums bija nepieciešams, lai paņemtu trešo vietu. Blāzmai otrā vieta strītbolā nozīmētu vienādu kopvērtējuma punktu skaitu ar kokzāģētājiem, bet pirmā vieta tādā gadījumā pienāktos komandai Kurekss, kas labāk nospēlējusi atsevišķos veidos (1. vieta pludmales volejbolā pret Blāzmas divām otrajām vietām).

Šī svarīgā spēle pat tika pārcelta uz turnīra beigām, lai pabeigtu to ar īstu saldo ēdienu. Tomēr pēdējo divu gadu čempioni nekādu skaistu un intrigām bagātu spēli nepieļāva. Kādu laiku punkti gan auga līdzīgi, taču spēles otrajā pusē Blāzma veica strauju izrāvienu, galu galā svinot drošu uzvaru ar 11:4 un triumfējot arī kopvērtējumā! Kurekss strītbolā ieņēma piekto vietu, un tas nozīmēja, ka summā komandai ir astoņi punkti, bet Blāzma bija sakrājusi septiņus.

Komandai tā ir jau trešā uzvara Trīs bumbu spēlēs, turklāt visi panākumi izcīnīti pēc kārtas un kaut kas tāds – uzvara gan summā, gan sērijā – citām komandām līdz šim nebija izdevies. Par Trīs bumbu čempioniem šogad kļuvuši: Māris Bite, Matīss Gredzens, Jānis Zemels, Andrejs Černuho, Aivars Černuho, Toms Zeltiņš un Andis Bertāns.

Neskatoties uz dramatiski neveiksmīgo minifutbola turnīru, trešo vietu izdevās izcīnīt Sporta mafijai, bet Gālene ar tik pat punktiem ieņēma ceturto vietu. Jāpiebilst, ka abas šīs komandas tik augstu kopvērtējumā ir pirmo reizi un arī Kureksa spēlētāji trijniekā līdz šim vēl nebija trāpījuši. Starp citu, kokzāģētājiem tika pie panākuma tālmetienu konkursā, kurā precīzākais izrādījās Andis Švāģeris. Pie gandarījuma balvas tika otrā labākā rezultāta īpašnieks, bet šī cīņa ieilga, jo pēc pirmā kārtas bija četri pretendenti, pēc tam palika divi, līdz uzvaru izrāva Edgars Liniņš no Inkubatora.

Piektajā vietā ierindojās debitanti no Piltenes, ne vien stabili aizvadot turnīru, bet arī progresējot ar katru posmu. Sesto vietu ieņēma FKV Fans, Inkubators ierindojās septītajā, bet kopvērtējumu noslēdza Ventspils Augstskola.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: