Pilsētas svētkos Ventspils bibliotēka piedāvā īpašu svētku programmu - daudzpusīgus pasākumus un aktivitātes ventspilniekiem un pilsētas viesiem.

Svētku ieskaņā, 2.augustā plkst. 18 Pārventas bibliotēkā atklās Jura Presņikova fotoizstādi “Mana Ventspils. Ventspils 150 fotogrāfijās”, bet 3. augustā, plkst.17 Galvenajā bibliotēkā - mākslinieces Justīnes Seiles darbu izstādi “Baudas.

3. augustā, plkst. 11 Pārventas bibliotēka aicina bērnus uz Liepājas ceļojošā leļļu teātra izrādi “Pasakzemes brīnumi”, bet plkst. 14 pie Gāliņciema bibliotēkas norisināsies pasākums un radoša darbnīca bērniem “Raibu raibā svētku balle”. Savukārt 16.30 būs “Grāmatu pikniks” kopā ar Ventspils literātiem Ilonu Krebsi, Maiju Skori, Pēteri Toni un citiem autoriem.

Pasākumiem un aktivitātēm piepildītākajā dienā, 4. augustā, no plkst. 13 līdz 16 Rātslaukumā norisināsies Digitālie svētki, kurus organizē Ventspils bibliotēka sadarbībā ar Digitālo centru un EDIC Ventspils. Šeit bērni un jaunieši varēs iepazīt digitālās tehnoloģijas, uzzināt par to neierobežotajām iespējām, izmēģināt 3D pildspalvas un 3D printeri, digitālās brilles, pārbaudīt sevi robotikas trasē un iejusties digitālā inženiera lomā, izspēlēt dažādas spēles un, izmantojot digitālās tehnoloģijas, izveidot sev suvenīru. Būs apskatāmi SIA “Aspired” eksponāti un interesenti varēs izspēlēt aizraujošu, virtuālu, Pac-Man līdzīgu spēli.

Darbosies Eiropas Komisijas kampaņas #EUandMe telts, kurā varēs uzzināt par ļoti praktiskām lietām, kas uzlabo dzīves kvalitāti, izspēlēt atraktīvu spēli “Lāpsta vai karote - ka tik instruments un griba!“. Par Eiropas Savienības aktualitātēm informēs EDIC Ventspils telts. Bet, lai pārbaudītu, cik zinoši katrs esam par Eiropu, jāpiedalās konkursos un spēlēs, kuru uzvarētājus gaida balvas!

Tradicionālajos Grāmatu svētkos, kuri šoreiz notiks Akmeņu ielā un laukumā pie ieejas Galvenajā bibliotēkā, varēs iegādāties Latvijas izdevniecību izdotās grāmatas un mūzikas diskus, koka rotaļlietas, kā arī apskatīt kokles. Plkst.14 sveiks Ventspils un novada autorus, kuriem izdotas jaunas grāmatas, un literārā konkursa “Ventspils pēc 100” laureātus. Grāmatu svētkus vadīs un muzikālus priekšnesumus sniegs Dailes teātra aktieri Lauris Subatnieks un Aldis Siliņš.

Atzīmējot Latvijas valsts simtgadi, izdevniecība “MicRec” izdevusi grāmatu “Latviešu dziesmas”, kurā apkopotas dziesmas, kuras latviešiem bijušas nozīmīgas visos laikos. Plkst.15 - 16 visi tiek aicināti uz kopēju sadziedāšanos!

Dienas noslēgumā, plkst. 18, Pārventas bibliotēkā ar muzikālu programmu “Dzejnieka mīla” uzstāsies Jānis Kurševs (tenors) un Agnese Egliņa (klavieres).

Ieeja uz pasākumiem bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: