Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks atzinis, ka glābēji ar ugunsgrēka dzēšanu Talsu novada Valdgales pagastā tiek galā pašu spēkiem, tāpēc brīvprātīgo palīdzība Stiklos, tāpat kā jauna cilvēku evakuēšana, nav nepieciešama.

Vaicāts, vai ir vēl kādas riska zonas, kur varētu būt nepieciešama evakuācija, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka vietnieks, pulkvedis Ints Sēlis, kurš patlaban atrodas notikuma vietā, intervijā raidījumam "LNT ziņas" skaidroja, ka ir veikts monitorings un tuvumā šādu vietu nav. Tomēr, ja radīsies jauns apdraudējums, iedzīvotāji tiks informēti un norisināsies visas nepieciešamās darbības, viņš apliecināja.

Stiklu ciema dzīvojamās mājas pagaidām apdraud vien sadūmojums, zināja teikt VUGD amatpersona. Vienlaikus sadarbībā ar Valsts meža dienestu un "Latvijas Valsts mežiem" tiek veikta drošības joslu izzāģēšana, lai nepieļautu ugunsgrēka pārnešanos pāri ceļam un neapdraudētu blakus teritorijas.

Arī Sēlis uzsvēra, ka brīvprātīgo palīdzība šobrīd nav nepieciešama. Bez speciāliem aizsarglīdzekļiem un aprīkojuma dzēšanas darbus nevajadzētu veikt, viņš norādīja. Viņš arī teica, ka laika apstākļi ir labvēlīgi degšanai, līdz ar to ir pāragri prognozēt, kad ugunsgrēks varētu tikt likvidēts. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāvji apliecināja, ka notikuma vietā palīdzība sniegta vienam no karstuma cietušam cilvēkam, kurš hospitalizēts.

Speciālisti norādījuši, ka kūdrā uguns izplatās zem zemes, tādēļ iedzīvotāji joprojām ir lūgti nedoties minētajā virzienā, lai neapdraudētu savu veselību un dzīvību. Dzēšanas darbos kopumā iesaistīti trīs helikopteri ar ūdens maisiem, tai skaitā viens Lietuvas bruņoto spēku helikopters. Iedzīvotāji tiek aicināti būt saprotoši, jo helikopteri izmantos Talsu lidlauka teritoriju degvielas uzpildei.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Artis Kugenieks 19.07.2018, 12:28:56

    Brīvprātīgie, kas pieved ūdeni ugundzēsējiem, palīdz mežā sanest trubas un darbina ūdens sukņus izrādās nebija vajadzīgi...
    Pie tik haotiskas darba organizācijas tiešām laikam neiesaistīties. Bet prieks, ka vakar 17:00 uz pāris stundām ieradās Ventspils novada civilās aizsardzības speciālists.
    Jāpasakas brāļiem Intam un Gintam Apsīšiem no Amelēm, kas dienu un nakti organizē dzēšanas darbus Stiklu pusē.

  • 0
    snaiperis999 19.07.2018, 13:17:41

    Nu vispār jau pisec visam.Vai to nevajag traktēt kā ļaunprātīgu lēmumu?Uz vietas atlaist tādu pašvaldību,un iniciatoram atrast pantu kriminālkodeksā.Pat totalitārā PSRS bija laipni gaidīti visi cilveki,kuri palīdzēja novērst jebkuru tamlīdzīgu nelaimi.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: