Apzinoties, cik svarīgi jauniešiem iemācīt ne vien zināšanas skolas solā, bet arī praktiskas iemaņas, attīstīt noteiktas rakstura īpašības un vērtības, Popes pamatskolā tiks rīkota Mazo vīru skola Ventspils novada skolēniem.

Aizraujošas aktivitātes ar mērķi veicināt zēnos tādas īpašības kā atbildības uzņemšanās, drosmi pieņemt lēmumus un risināt arī netipiskas un sarežģītas situācijas vairākiem desmitiem Ventspils novada skolu zēniem notiks 22. maijā Popes pamatskolā. Tās pasniegs viens no Latvijas Vecāku kustības un Dzīvās skolas dibinātājiem Reinis Ziļevs. Tas ir darbs ar jauniešiem, īpaši zēniem, apzinoties, cik būtiski ir mūsdienās, kad šīs īpašības un praktiskās lietas ne katrā ģimenē ir ikdienas piemērs. Vislabāk to darīt, kopīgi darbojoties un sarunājoties, tādēļ Reinis izstrādājis speciālu aktivitāšu programmu, ko īstenos arī Mazo vīru skolā Popē. Viņam uzkrāta būtiska pieredze arī darbā ar jauniešiem, kuriem dažreiz grūti iekļauties sabiedrībā.

Popes pamatskolas direktore Ligita Lukševica uzskata, ka skolēniem ir svarīgi iemācīties uzņemties atbildību par saviem vārdiem, rīcību un darbiem, būt drosmīgiem, gan aizstāvot vājākos, gan savas idejas, pārvarēt kūtrumu un vēlmi padoties, uzņemties iniciatīvu un rīkoties, apzināties savus spēkus un kontrolēt to lietošanu, gudri izmantot iegūtās zināšanas, iepazīt savas bailes un tās pārvaldīt. Īpaši aktuāli tas ir ģimenēs, kur zēni aug bez tēviem. Līdz ar to ir gandarīta, ka, piedaloties Ventspils novada domes projektu konkursā Jaunietis darbībā, ir iegūts finansiāls atbalsts projektam un izdosies to īstenot.

Mazo vīru skolā piedalīsies Popes, Puzes un Ances pamatskolu audzēkņi. Lektora vadībā viņi paši no idejas līdz realizācijai vadīs savus projektus, mācīsies sadarboties, analizēs lēmumus un rezultātus. Neizpaliks arī sarunas pie ugunskura par dzīvi un vīru lietām.

Rezultātā dalībnieki iegūs arī pieredzi reāla projekta izstrādāšanā un īstenošanā, kā arī gūs pirmās iemaņas diskusiju un sarunu organizēšanā, to realizēšanā, stiprinās ticību saviem spēkiem savu mērķu sasniegšanā.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    cits 20.05.2018, 10:43:48

    Meitenes jeb mazās sievas arī vajadzētu bišku paskolot.
    Nemaz nerunājot par ēst gatavošanu,vismaz zeķi salāpīt derētu iemācīties.

  • 0
    Margrieta. 20.05.2018, 12:05:53

    Atceros,ka mums zeķes lāpīt skolā mācīja jau mazajās klasītēs.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: