Desmito gadu notika „Pārventas svētki”. Šā gada svētku moto bija – “Atver sirdi priekam!”. Pārventas svētku ietvaros ieskaņas pasākumi norisinājās visas aizvadītās nedēļas garumā - Ventspils 3. vidusskolā, Pārventas pamatskolā, Pārventas bibliotēkā un pirmsskolas izglītības iestādēs.

Pārventas svētki iesākās ar svētku gājienu, kurā piedalījās Ventspils 3. vidusskolas un Pārventas pamatskolas audzēkņi un pedagogi, Pārventas bibliotēkas darbinieki, Ventspils pirmsskolu mācību iestāžu audzēkņi ar saviem vecākiem, pašvaldības iestādes. Svētku gājienu kuplināja Ventspils Mūzikas vidusskolas muzikālā vienība. 

Svētku koncertā uz skatuves izskanēja gan Ventspils kolektīvu, gan viesmākslinieku muzikāli priekšnesumi. Par mazo ventspilnieku svētku koncertprogrammu rūpējās bērni no PII “Pasaka”, PII “Varavīksne un PII “Margrietiņa”, kā arī 3. vidusskolas un Pārventas pamatskolas audzēkņi. 

Pasākuma laikā bērniem bija iespēja savus talantus atklāt radošajās darbnīcās. Bērnu parkā „Fantāzija” zaļajā zonā Ventspils 3. vidusskolas, Pārventas pamatskolas un Pārventas pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi un pedagogi radīja interaktīvu Latvijas karti “Latvija ziedu rotās”.

Foto no svētku gājiena.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    asd. 20.05.2018, 08:26:34

    Viss jau labi,tikai kopumā vairāk kā bērnu svētki.Par pieaugušajiem vairāk varēja padomāt.Otrpus bērnu laukuma žoga pļaviņā būtu derējusi bufete ar alu un kādiem stingrākiem dzērieniem,lai ielīksmotu miesu un prātu.

  • 0
    Ventspils Kultūras centrs 21.05.2018, 13:06:15

    Šī bija Pārventas svētku 10. jubileja, tāpēc koncertā tika pārstāvētas Pārventas pirmsskolas izglītības un izglītības iestādes, kas uzstājās ar saviem priekšnesumiem. Īpašā svētku koncerta viese bija Ineta Rudzīte, kuru pavadīja virtuozais akordeonists Kaspars Gulbis, Uģis Krūzkops un Ingus Feldmanis. Svētku koncerts izskanēja ar Ventspils instrumentālo un vokāli instrumentālo ansambļu koncertu/skati, kuru repertuārā bija populāras latviešu un ārvalstu kompozīcijas.

  • 0
    Pilsēta 20.05.2018, 12:17:42

    Žēl, ka pašvaldību vēlēšanas nav katru gadu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: