Valsts izglītības attīstības aģentūras jauno profesionāļu meistarības konkursā SkillsLatvia nominācijā Restorānu serviss trešo vietu ieguva Ventspils Tehnikuma trešā kursa audzēknis Arvīds Valters.

Ventspils Tehnikuma komanda uz konkursu devās astoņu cilvēku sastāvā, pārstāvot ēdināšanas un viesnīcas pakalpojumu nozari, elektronikas un elektriskās instalācijas, datorsistēmas un mobilās robotikas zinātnes.

Bronzas medaļas ieguvējam Arvīdam Valteram, tāpat kā pārējiem dalībniekiem, konkurss norisinājās divas dienas. Abās jaunajam speciālistam bija jāapvieno teorētiskās zināšanas ar praktiskajām iemaņām. Bija jāatbild uz testa jautājumiem, jāprot uzklāt pusdienu galds, jāloca salvetes, jāatpazīst vīni, jāprot tie pasniegt, jāgatavo kokteiļi, kafija, jāservē un jāporcionē ēdiens, jāprot apkalpot viesus, kā arī jāveic ļoti sarežģītais uzdevums – jāflambē pankūkas.

Kā atzina Arvīda skolotāja Anna Pikta, audzēknis ar dotajiem uzdevumiem ticis galā lieliski. Pikta uzsvēra, ka Arvīds izpildījis visus uzdevumus ar lielu atbildības sajūtu un jau tagad ir gatavs strādāt izvēlētajā profesijā. Viņa palīdzēja sagatavot Arvīdu konkursam, bet jāatzīmē vēl vairākas pedagoģes, kuras nodeva savas zināšanas jaunajam konkursantam – Līga Filipoviča, Ilze Mūrniece un Ieva Pastore.

Mobilās robotikas konkursā startēja otrā kursa audzēkņi Toms Pilverts un Kārlis Zaķis, viņus konkursam sagatavoja pedagogs Jānis Luksis. Elektriskās instalācijas konkursā startēja trešā kursa audzēknis Guntis Plūme, viņu konkursam sagatavoja Alberts Kozlovs, bet elektronikā startēja otrā kursa audzēkņi Denijs Norkuss un Lauris Priedeslaipa, kurus konkursam gatavoja pedagogs Jānis Zālītis. Savukārt datortīklu administrēšanā startēja trešā kursa audzēknis Pēteris Nikolovskis, konkursam viņu gatavoja pedagoģe Māra Kalneja. Vienīgā dāma puišu kompānijā bija otrā kursa audzēkne Krista Indriksone, kura startēja nominācijā Viesnīcu pakalpojumi. Kristu konkursam sagatavoja pedagoģe Līga Filipoviča.

SkillsLatvia 2018 jaunie profesionāļi tika godalgoti arī tādos prasmju konkursos kā skatlogu dizains un noformēšana, tērpu dizains, tērpu izgatavošana, grafikas dizains, datortīklu administrēšana, mobilā robotika un elektronika, elektriskās instalācijas, inženierkomunikācijas, flīzēšana, friziera darbi, ēdienu gatavošana un citos prasmju konkursos. Konkursanti pārbaudīja savas prasmes starptautiskiem standartiem līdzvērtīgos uzdevumos, kuri bija jāpaveic 14 stundu laikā konkurences un pastiprinātas uzmanības apstākļos. Konkursa darba uzdevumi tika apzināti pietuvināti katras profesijas reālajai videi, kurā jauniešiem būs jāstrādā nākotnē.

Kopumā SkillsLatvia 2018 notikušajos 20 profesionālo prasmju konkursos (divi no tiem notika Jelgavā) piedalījās130 konkursanti no 31 mācību iestādes.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    Anita 13.05.2018, 06:06:55

    Malači!!! Lūk , kāda ir nozīme tam ,kas vada mācību iestādi , vecās "profenes" rēgs padzīts no Ventspils un tehnikums ar katru gadu vairāk saņem uzslavas valsts mērogā.

  • -1
    Nah Nahs. 13.05.2018, 06:15:09

    Tik un tā sarunu valodā - frāķi.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: