Ventspils šokolādes fabrika Pobeda Confectionery atvērusi jaunu ražošanas līniju. Dažādu veidu šokolādes tāfelītes papildinājušas šokolādes konfektes un porainā šokolāde ar pildījumu. 

Jaunās līnijas izveidošanā investēti vairāk nekā 2 miljoni eiro. Divu gadu laikā uzņēmums ir paplašinājis saldās produkcijas sortimentu no 4 līdz 18 veidiem. Sveikt šokolādes fabriku un tās īpašnieci Olgu Muravjovu, atklājot jauno ražošanas līniju, ieradās vismazākie popstudijas Jūras akmentiņi dalībnieki.

Kā jaunās ražošanas līnijas atklāšanas svinīgajā pasākumā norādīja SIA Pobeda Confectionery direktoru padomes priekšsēdētāja Olga Muravjova, Ventspils fabrikai klājas ļoti labi. Par to liecina skaitļi. Pērn pārdošanas apjoms, salīdzinot ar 2016. gadu, pieauga par 169%. Bet, salīdzinot ar pagājušā gada pirmo ceturksni, šogad analoģiskā laika posmā uzņēmums 5 reizes uzlabojis savus rādītājus! Divu gadu darbības laikā Ventspils konditorejas fabrikas Pobeda produkcija ieguvusi lielu popularitāti ne tikai vietējā tirgū, bet arī Eiropā un citos kontinentos. Šokolādes izstrādājumi tiek eksportēti uz Saūda Arābiju, ASV, Ķīnu, Vāciju, Bulgāriju, Ungāriju, Kipru un citām valstīm.

Ventspils pilsētas dome augstu novērtējusi Krievijas uzņēmuma Pobeda ieguldījumu uzņēmējdarbības attīstībā mūsu pilsētā. Uzņēmuma vadītāja un īpašniece Olga Muravjova ir saņēmusi pilsētas domes Atzinības rakstu. To pasniedza Ventspils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Vītoliņš.

Tādas šokolādes nav bijis nekur pasaulē

Šonedēļ uz jaunās konveijera līnijas Ventspilī sāk ražot šokolādes sirsniņas folijā. Maijā tika sagatavotas un nosūtītas patērētājiem populārās konfektes Bear family. Savukārt jaunās konfektes Axiome ar veselu riekstu iekšpusē pagaidām ražo testa režīmā bez iesaiņojuma. Speciāli Ventspils fabrikai izstrādāta inovatīva porainās šokolādes ar pildījumu recepte. Tādas šokolādes pasaulē vēl nekad nav bijis. Tā ir unikāla ar to, ka agrāk porainā šokolāde nekad netika ražota ar pildījumu, jo to nebija iespējams izdarīt. «Mēs izdarījām to! Klasiskā līnija tādam produktam būtu 120 metru gara, bet mūsu līnija ir tikai 45 metrus gara,» lepni sacīja Muravjova. Porainās šokolādes pildījums satur lielu daudzumu piena produktu.

Atvērto durvju diena

Atklājot jauno ražošanas līniju, konditorejas fabrika Pobeda rīkoja Atvērto durvju dienu, uz kuru ieradās ne tikai pilsētas pašvaldības, Ventspils brīvostas pārvaldes pārstāvji un žurnālisti, bet arī daudzi aktīvie iedzīvotāji, toskait mammas ar bērniem, skolēni un seniori. Fabrikas darbinieki organizēja ekskursijas pa cehiem, parādot, ar ko sākas šokolādes ražošana, kā sastāvdaļas tiek samaisītas un sasmalcinātas viendabīgas šokolādes masas iegūšanai, kā no konveijera nonāk gatavās šokolādes tāfelītes un konfektes un kā gatavā produkcija tiek iesaiņota skaistos papīrīšos.

Šokolādes konfekšu ražošanas ātrums Ventspilī ir 1 tonna stundā. Tādējādi 8 stundu maiņā tiek saražotas 8 tonnas konfekšu. Fabrikas viesi varēja vērot, kā šokolādes sirsniņas slīd pa konveijeru un ar vienu robota kustību tiek iesaiņotas sarkanā folijā. Tāda mašīna var ietīt 340 konfektes minūtē! Savukārt uz līnijas, pa kuru slīd gatavās šokolādes, tiek iesaiņotas 180 tāfelītes minūtē! Viesi varēja ne tikai skatīt, bet arī nogaršot jaunās konfektes Sirsniņas, Bear family un Axiome.

Šokolādes un konfekšu ražošana ir mūsdienīga, maksimāli automatizēta. Tādēļ fabrikā strādā neliels kolektīvs – 29 cilvēki, toskait ražošanā nodarbināti 20. Muravjova pastāstīja, ka atrast darbiniekus nav grūti – fabrika sevi labi pieteikusi un uz to savu CV sūta profesionāļi. Par iesaiņojuma mašīnas operatoru strādā Artjoms Panteļeiko, kurš pirms tam sešus gadus strādāja Skotijas konditorejas fabrikā. «Tiklīdz uzzināju, ka ir iespēja strādāt līdzīgā ražotnē Ventspilī, uzreiz atgriezos mājās,» pastāstīja Artjoms.

Etniskā šokolāde – tikai Latvijā

Uzņēmuma īpašniece Olga Muravjova pastāstīja Ventspils šokolādes fabrikas veiksmes stāstu. Iekārtu projektēšana, izbūve un uzstādīšana iekrita sarežģītajā pēckrīzes laikā – 2015. gadā. Taču, pateicoties pilsētas domes un Ventspils brīvostas pārvaldes atbalstam, 2016. gada februārī konditorejas fabrika Pobeda Confectionery tika atvērta un uzsāka šokolādes ražošanu. Pagājušajā gadā fabrikā uzstādīja jaunu līniju porainās šokolādes ar pildījumu un šokolādes konfekšu ražošanai. Tagad mazumtirdzniecībā jau ir pieejama jaunā produkcija.

Runājot par nākotnes plāniem, Muravjova atklāja noslēpumu: tikai Latvijā Pobeda ražos jaunu etniskās šokolādes sēriju, kas izgatavota no kakao pupiņām, kas augušas visdažādākajās pasaules vietās. «Mēs braukājām pa visu pasauli un vācām pupiņas, gan kultūras, gan savvaļas ar izteiktu garšu,» pastāstīja fabrikas īpašniece. Tādējādi radās šokolādes receptes no Peru, Ekvadoras, Kolumbijas, Kotdivuāras, Madagaskaras, Ganas un citām valstīm. Šobrīd tiek izstrādātas etiķetes jaunās etniskās šokolādes sērijai.

Kompānija Pobeda (Krievija)

dibināta 2000. gadā Maskavas apgabala Jegorjevskā

ražo vairāk nekā 200 000 t šokolādes gadā

piegādā produkciju uz vairāk nekā 20 pasaules valstīm

nodarbināti vairāk nekā 700 cilvēku

2014. gada 1. aprīlī nodibināja

SIA Pobeda Confectionery Ventspilī

Uz līnijas, pa kuru slīd gatavās šokolādes, tiek iesaiņotas 180 tāfelītes minūtē!

Fabrikas viesi nogaršoja izejvielu, no kā gatavo šokolādi. Viesu vidū domes priekšsēdētāja vietnieki Guntis Blumbergs, Didzis Ošenieks, Brīvostas pārvaldnieka vietnieks Igors Udodovs.

Tagad Ventspilī ražo ne tikai šokolādes, bet arī konfektes, toskait arī sirsniņas folijā.

Olga Muravjova, SIA Pobeda Confectionery direktoru padomes priekšsēdētāja

Fabrikai klājas labi

– Fabrikas otrajā attīstības posmā Ventspilī ieguldījām divus miljonus eiro, un priecājamies, ka tie ļoti ātri atnesa vēlamo rezultātu – pērn mēs tikai aizdomājāmies par projektu, bet šogad tas jau ir realizēts. Priecē, ka mūsu produkcija patīk vietējiem patērētājiem, bet ne tikai. Ventspilī ražotā šokolāde tiek eksportēta uz daudzām valstīm. Kad raugos uz Ventspils fabrikas darbības fantastiskajiem rezultātiem, man grūti sev noticēt! Nevienā citā valstī, manuprāt, nekas tamlīdzīgs nevarēja notikt. Uzskatām, ka Ventspils fabrikai ir spoža nākotne, un plānojam augt un attīstīt sortimentu. Sākām Ventspilī ar četru veidu šokolādes ražošanu, bet tagad ražojam jau 18 veidus! Patīkami, ka mūsu ļoti populārās konfektes Miški v ļesu nonākušas Ventspils fabrikā un jau ir saražots pirmais sūtījums Latvijai un Eiropai Bear family. Ar šo iemīļoto zīmolu Ventspilī sāk ražot arī poraino šokolādi ar pildījumu. Straujā fabrikas attīstība iespējama, pateicoties mūsu produkcijas veiksmīgajiem pārdošanas apjomiem, toskait Latvijā tādos tirdzniecības tīklos kā top!, Lats, Elvi, Mego, Rimi, Maxima. Teju visi mūsu produkcijas populārākie veidi jau ir Latvijā, šeit pagaidām nav tikai suflē un vafeļu konfekšu. Mēs jau plānojam nākamo attīstības posmu un domājam par jauniem projektiem. Mūsu fabrikas izaugsme Ventspilī saistīta arī pareizi izvēlēto stratēģiju un augstajām kvalitātes prasībām, ražošanas automatizācijas augsto līmeni, unikālo receptūru, kas padara mūsu šokolādi izteiksmīgāku garšas ziņā. Protams, pieaugumu veicināja arī mūsu produkcijas Latvijā un mūsu ražotnes Ventspilī sirsnīgā uzņemšana, kā arī Ventspils nevainojamā ekoloģija; filiāļu atvēršana Igaunijā un Lietuvā un aktīvu mūsu produkcijas pārdošana pasaulē.

Lasi vēl

Komentāri (27)

  • 0
    Pilsēta 24.05.2018, 10:00:53

    Nu ļoti salda preses relīze.

  • -2
    Pipars 24.05.2018, 10:02:24

    Tas labi.
    Bet kādas algas sanem ražotnē nodarbinātie?
    Un vai krievu valodu ir obligati zinat?
    Iz darba sludinajuma- Свободное владение латышским и русским языками обязательно, английским - желательно

  • -7
    Mike 24.05.2018, 11:19:18

    Kāda starpība valodai? Maciņš prasa kurā valodā likt iekša naudu? :)

  • -3
    Anita 24.05.2018, 10:47:04

    Štrunts par valodām , bet konfektes ļoti garšīgas.

  • -9
    Mike 24.05.2018, 11:21:17

    Ēd vairāk jo saldumi "tev" ( par cik etiķeti nezini ) nomierinās nervus.Aizved pie reizes savam elkam arī. ;) Ja viņu neredzi tad skaties aiz to taksīšu mugurām.Viņš slēpjas :)

  • -9
    Mike 24.05.2018, 11:22:12

    P.S. Laikam nezini arī vārda bet nozīmi.

  • 0
    Anita 24.05.2018, 14:43:08

    Vai tu esi stulbs jeb par tādu izliecies? Vai tiešām nav nekā labāka ko darīt ,kā tikai izgāzt žulti ,kura tevī tā sakrājusies ,ka iet pāri malām. Apēd tu arī kādu šokolādi vai konfekti, lai gan tavus nervus vajag nopietni ārstēt un šokolāde diez vai līdzēs. Cenšos saprast , kurš te lielāks nekauņa no diviem , snaiperis vai Mike. Tāds etiķetes un labas uzvedības paraugs, bet rupjš kā "'zirga deķis" un ,cik var saprast, arī augstas klases filologs vai vismaz latviešu valodas skolotājs.

  • -10
    Mike 24.05.2018, 16:56:54

    "Vai esi stulbs vai izliecies.. " Netrāpīji atkal.Diemžēl (Tev) jo vlieslai uz tu nav pat sajēgas .Nu pastāstīt diemžēl navarēšu jo nesapratīs tavs prātiņš.

  • -2
    Nif nifs 24.05.2018, 11:28:23

    Par konfektēm nezinu, bet viņu šokolādes man negaršo.

  • -3
    Jana 24.05.2018, 12:47:01

    Kas šito fotografēja?Labi ja viena bilde normāla.

  • -1
    snaiperis999 24.05.2018, 15:44:53

    Anita,viņš neizliekas.

  • -1
    snaiperis999 24.05.2018, 16:05:27

    Tā arī neviens nevar atbildēt uz Pipara jautājumu par algām.Laikam jau noslēpums.

  • 0
    Egils Liepins 26.05.2018, 00:41:14

    Viņiem laikam nav 13 000 menesī. Varbūt tikai kādi 8 000 vai 9 000?

  • -10
    Mike 24.05.2018, 16:57:41

    Dauni nav nekā no tevis.Esmu Ventspilī jau.nu kurā būdā esi dunduk?

  • 0
    Spītniece 24.05.2018, 18:27:24

    Mike - ko tu lieto ,ja neskaita marihuānu?

  • -1
    karlito 24.05.2018, 18:50:03

    Man arī garšo Pobeda konfektes...bet rakstā visvairak man patika viens teikums-''Ventspils nevainojāmā ekoloģija''..ha,nu ļoti ''nevainojama'' mums tā ekoloģija..

  • -6
    Bozij Oduvancik 24.05.2018, 19:23:42

    Īpaši pārventā...šodien vemjamā rapša smaka .....kaut to reiz līdz puzniekiem aizpūstu....

  • -6
    Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome 25.05.2018, 08:27:56

    Atbild Vides uzraudzības nodaļa:

    Lai atbildīgā iestāde - Valsts vides dienesta Ventspils reģionālā vides pārvalde varētu operatīvi reaģēt uz sūdzībām par smakām, aicinām zvanīt uz diennakts vides SOS tālruni 25749231

  • -1
    herberts 24.05.2018, 20:23:41

    Cik no peļņas jāatmet pahanam Vladimiram Vladimirovičam un vietējam pigmejam?
    Uzņēmumā, protams, saziņas valoda latviešu, vai kā?
    Pobeda būģet za nāmi!

  • -9
    Latvija pāri visām! 24.05.2018, 22:14:01

    Tev gan, gerbertiņ, nekā neatmetīs.)

  • -1
    snaiperis999 25.05.2018, 07:07:53

    Tev,Kurzemniek,arī neviens vēl neko nav atmetis par taviem pretīgiem komentāriem,bet tu tik pļerksti un pļerksti kā veca lejerkasre.

  • -7
    Latvija pāri visām! 25.05.2018, 10:22:12

    Kura gotiņa gan būtu teiktusi mū:!)

  • 0
    herberts 25.05.2018, 18:10:43

    Man, kurļandskij, nekā nevajag, man ir vairāk nekā tu vari iedomāties. Tev gan, pufaikciema zēnam, gribas ka nu tikai, vo ne? Kaut gan tava nācija jau saldumus..., nu tā, labāk, daudz labāk tomēr snabi no graņonkām, pļaski, pēc tam mordoboj splošnoi, lai dvēsele atveras!

  • -7
    Latvija pāri visām! 25.05.2018, 23:18:33

    Skat, sienāzītis arī notrinkšķināja :)

  • 0
    Frīdis 26.05.2018, 23:29:29

    Pobeda dzīdamās pēc peļņas pārāk daudz pielieto palmu eļļu un citus sliktos taukus. Līdz ar to zaudē kvalitāti un prestižu.

  • -2
    karlito 27.05.2018, 17:45:39

    Frīdi,no kurienes tads info?

  • 0
    ketrina 30.05.2018, 19:16:52

    Vai tur kāds latvietis strādā?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: